Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-06-14 21:50:33 Uściślij o co dokładnie chosi?
ps przed wysłaniem postu sprawdź go np w Wordzie ![]() |
matias333 tychy | 2004-06-14 22:15:29 klupanie pod pokrywą zaworów czyli luz na zaworze tylko który [ wiadomość edytowana przez: majchal dnia 2004-06-14 22:26:34 ] |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-06-14 23:48:38 stetoskopem |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-06-14 23:55:19
To ja mam jesio lepszy słuch... Słyszę silnik przez rurę wydechową... ![]() ![]() ![]() |
matias333 tychy | 2004-06-14 23:58:24 To ja do was po porade a wy takie pierdoły tu wypisujecie. Dzieki za wyczerpującą odpowiedz głomby!!! |
Nabauab Miłośnik FSO ![]() Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2004-06-15 00:00:17 Co się ciskasz wysławiać się nie umiesz ortograficzne byki walisz,to masz GŁĄBIE odpowiedzi takie jak pytanie. |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-06-15 00:10:08 dokładnie z tego pytania na początku to ja sam nie wiedziałem o co mu chodzi ![]() |
![]() predki Miłośnik FSO Coupe, Caro+, Classi ... Pruszków | 2004-06-15 00:25:33 Kumam, że gość zauwazył że mu silnik chodzi troszke inaczej. Zaworki słychać bo wałek już pada na którejś krzywce. U mnie to się też zrobiło i co ciekawe już drugi raz a zawsze szkodzi mu szybka jazda katowicką tak powyżej 140 km/h. Wystarczy sie tak raz przejechać i za parę dni słychać klep,klep klep spod maski i na jeden gar zaczyna kuleć. Wałki H są ogólnie do D...Y. Koszt naprawy na nowych częściach opiera się o 700 PLN bo do wałka trzeba dać wszystkie nowe szklanki po 30 zeta sztuka x 8 daje 240. Walek orginalny jest prawie nieosiągalny a rzemiosło robi rzeczy niesprawdzone. Świątek też się z tych walków wycofał bo były podobno reklamacje. Aktualnie mój poldek Plus stoi a ja zastanawiam się nad DOHCem na full szprycyi puki co jeżdżę Coupetą. |
![]() MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-06-15 00:27:35 Może uspokujmy dyskusję. Chłopak ma problem, ale nie umie go okreśłić. Internet to duże możliwości, ale też kłopot i niemoc słyszenia ( wiem, wiem sa już metody ale nie u nas ). To tak jakbyś komuś miał opisać brzęczenie muchy, bez głosu. Teraz rozumiesz naszą sytuację?
matias333 opisz dokładnie co słyszysz, skąd, co to za dzwięk, kiedy go słyszysz ( przy wysokich obrotach, na luzie itp ), a przede wszystkim jaki masz silnik ( to wiemy ) ale w jakim stanie, jaki przebieg, co było robione, kiedy ostatnio grzebał przy nim mechanik itp. Jednym słowem wszystko co może być ważne, a może masz już diagnozę, i szukasz porady co z tym robić? |
matias333 tychy | 2004-06-15 10:00:31 TO jest tak. Poldek ma przebieg 65tyś. chodzi na gazie i ewidentnie stukają zawory a ze SA to samoregulujące to regulacja nic nie da i proszę o poradę jak namierzyć który to chyba że wymieniać trzeba wszystkie samoregulatory . Klekocze najwięcej na zimnym a dzieje się tak już od 30 tyś tylko że to się nasila. Z góry dzięki !!! |
![]() BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-06-15 10:17:23 Na zimnym silniku zawsze troche klekocze |
![]() Marek1234 Caro 1,6 gli '96 LPG ... Warszawa | 2004-06-15 11:22:39
To ja sie wtrące z moim jak zwykle lamerskim pytaniem ![]() Czy to znaczy że w silnikach GLI nie reguluje sie zaworów, tzn. nie ma takiej możliwości? Bo w zeszłym roku przeglądu mi nie chcieli podbić bo emisja spalin coś nie taka była i musiałem na tej samej stacji zapłacić m.in. za regulacje zaworów. Podejrzane troche wydało mi się to że jak chciałem za to fakture to chłop co kwitki wypisuje nagle ogłuchł. Trzeba było na niego huknąć i dopiero cos tam wypisał. Aha, z tyłu mam znaczek 1,5 GLE ale sam go przykleiłem, silnik jest 1,6 GLI. |
![]() Hubiszon Caro 1.6 GLE + LPG Radom | 2004-06-15 11:52:15 No to cię naciągneli ... nie reguluje się zaworów bo... nie ma jak ... |
![]() Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2004-06-15 11:53:58
|
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-06-15 11:55:44 dziwne macie samochody bo ja mam GLI i zawory reguluję i jeszcze dodam że mam jak regulować |
![]() Radzio75 Polonez caro + Warszawa | 2004-06-15 12:25:09 Moment ! trochę się bałagan zrobił..
plusy mają smokasację zaworów zarówno GLI jak i GSI GLI przed plusem nie ma samokasacji zaworów w starszych plusach jest wstępna regulacja , której lepiej nie ruszać ! Nowsze plusy nawet tego nie mają. Niechciałbym kolegi dołować ale takie stukanie także miałem w swoim aucie i jeździłem z tym 50 tysi bo mechanicy twierdzili że to szklanka i można to olać , niestety potem to już tylko kapitalkę musiałem zrobić bo tłok telepał się w cylindrze i musiałem wymienić wszystkie tłoki+wałek+tulejowanie bloku to już zrobiłem wszystko, musicie uważać na "fachowców" bo moi na przykład nie widzieli różnicy między wałkiem H i normalnym i wsadzili mi normalny , efekt był taki że auto zyskało na dynamice jak cholera ale po 4000km było po wałku , a co do szklanek jak już wymieniać to wszystkie jedna kosztuje coś z 20 zeta, bo można je tak pojedyńczo wymieniać co miesiąc tylko co na to głowica? Tak naprawdę to usługa typu wymiana wałka+szklanki powinna być wykonana w autoryzowanym serwisie daewoo bo większość mechaników ma zakodowane że polonez od 20 lat się nie zmienił i ciężko w nich to zmienić.. |
![]() predki Miłośnik FSO Coupe, Caro+, Classi ... Pruszków | 2004-06-15 13:43:06
Aha tylko, że w tych autoryzowanych serwisach to takie głąby czasem pracują, że ja osobiście wolę sam sobie wymienić wałek rozrządu i szklanki niż potem jeździć i reklamować ich robotę. Pytanie jak wygląda klawiatura w plusie, bez możliwości regulacji wstępnego napięcia samoregulatora. Nie ma śrub? Widziałem parę plusów w życiu i części kupowałem na giełdzie ze świeżych dawców a takiej nie trafiłem. Mam nawet głowicę z cienkimi prowadnicami (podobno po 2000 roku tylko takie szły) ale była z klawiaturą z dzwigniami w których są wkręty do regulacji czyli taką samą jak w klasycznym układzie z regulacją luzów. Drobna uwaga, niepiszcie proszę panowie GLI bo samo GLI bez podania rocznika auta nic nie znaczy i nie warto sie licytowac kto jakie GLI ma, ponieważ GLI istnieje od 1991 roku jak zaczął się ABIMEX a z Caro Plus na wtrysku Boscha ma to niewiele wspólnego. Nawet typ silnika został ten sam (CF) a kryją sie pod nim trzy odmiany silników jeżeli chodzi o wtrysk i dwie jak patrzec na rozwiązanie regulacji zaworów. To tyle tym razem Dzięki za cierpliwość PS Edycja ze wzglendu na razące blendy ortograwiczne. ![]() [ wiadomość edytowana przez: predki dnia 2004-06-15 13:47:28 ] |
![]() road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-06-15 14:10:49
Gli przed plusem tez mialy hydraliczna kasacje luzow. Po przerwie wakacyjnej w 1995 roku do grudnia byly produkowane w ramach testow jak takie rozwiazanie bedzie sie sprawdzalo. |