Termo zagadka czyli ogrzewanie tylnej szyby. Help!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powiedzcie mi co sie dzieje. właczam ogrzewanie tylnej szyby i zamiast szyby wlaczaja mi sie dlugie swiatla!!! juz nie wiem co jest grane. jesli to komus pomoze to stalo sie to po wyjeciu i ponownym zamontowaniu nagrzewnicy.
Macie jakies pomysly?

czyżby jakies zwarcie??u kolegi w podku byl taki motyw ze jak naciskał hamulec zapalały sie dlugie swiatla, przeczyscil styki, i poskladal i narazie jest OK, wiec moze u ciebie cos sie zwiera.Tylko co??
Pozdrawiam

rino a moze cos zle podpiales albo rzeczywiscie jakies zwarcie. wyjmij jeszcze raz przeczysc podepnij i bedzie gites!!!

Ja naszczęście nie mam takich problemów - mam wersje bezawaryjną, mozna nawet czyścic szybe szczotką od wewnątrz i nic sie nie popsuje . Ale ponieważ zima idzie trzeba sie rozejrzec za inna szybą bo mój model "B.R.A.K." chyba nie jest jednak najlepszym rozwiązaniem

a napewno podpiąłes do odpowiedniego bezpiecznika kabelek od tylniej szyby ?
Jak sobie nie poradzisz to jedz do Romana... prawde ci powie...

i zrób to szybko bo jak ci się zrobi zwarcie, tooo...
i to jest cała moja wiedza o elektryce samochodowej

Cytat:
2003-10-11 17:53:56, Koniu pisze:
a napewno podpiąłes do odpowiedniego bezpiecznika kabelek od tylniej szyby ?
Jak sobie nie poradzisz to jedz do Romana... prawde ci powie...

eeeee as który to

Wiesz gdzie jest automobil klub krakowski ?! Jesli wiesz to jak jedziesz ta trasa obok automobilklubu i tuz za nim widnieje taki napis elektryk na złotym tle czerwone napisy...
prosic Romka/Romana etc. zobaczy naklejke to da zniki

Cytat:
2003-10-13 21:43:59, Koniu pisze:
Wiesz gdzie jest automobil klub krakowski ?! Jesli wiesz to jak jedziesz ta trasa obok automobilklubu i tuz za nim widnieje taki napis elektryk na złotym tle czerwone napisy...
prosic Romka/Romana etc. zobaczy naklejke to da zniki

pytałem o bezpiecznik

gdzie w 125p powinien byc przykrecony masowy przewod podgrzeania tylnej szyby?

fabrycznie w mojej najbiedniejszej wersji podgrzewania nie bylo ale miejsce na przekaznik i wlacznik bylo, takze znalazlem przewod zasilajacy, a tego masowego nie moge zlokalizowac, i lipa bo szyba juz zalozona a tu jednego kabla brakuje, nie chce narazie dorabiac tego przewodu bo mozliwe ze fabryczne wyprowadznie jest gdzies zakamuflowane

jezeli ktos ma podgrzewanie tylnej szyby to prosze niech sprawdzi skad ten kabel wychodzi

to nikt nie ma ogrzewania tylnej szyby?

u mnie jest masa przykręcona do tylnego słupka
a co do włączania długich zamiast szybu to proponuje wsadzić głowe w bezpieczniki bo moze sie kabelek podczas montażu nagrzewnicy wysunol z gniazda i dotyka innego.

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

a dokladnie? jak zdejme tapicerke slupka to w ktorym miejscu? czy jet tam jakis otwor z gwintem? sam ten przewod zakladales czy to jest fabryczne miejsce?

ja nic nie zakladałem i wydaje mi sie że jest to miejsce fabryczne.
niestety niepamiętam czy/jak jest przykręcony ale napewno był wkręcony zwyklym wkrętem(ostatni raz widzialem to jakiś rok temu) a masa to masa gdzie dasz to będzie dobrze(byle do metalu)

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

wiesz z masa to nie ma problemu ale zanim zaczne dorabiac to wole sie zorientowac bo moze jest przewod orginalny, a skoro byla cala instalka podgrzewania (opocz wlacznika i przekaznika malogabarytowego) wiec chyba i ta masa powinna gdzies byc

Cytat:
2004-06-10 21:38:42, Samael pisze:
a dokladnie? jak zdejme tapicerke slupka to w ktorym miejscu? czy jet tam jakis otwor z gwintem? sam ten przewod zakladales czy to jest fabryczne miejsce?

Ale masz problem.....zdejmij nakladke slupka i poszukaj miejsca na blachowkret.

to jak pisałem poszukaj w słupku od str. kirowcy(tylnim) u mnie tam jest masa.
a tak przy okazji to też mam ten luksus tyle że po tylu latach eksploatacji działa już tylko jedna nitka ,kiedyś będe musiał siąść do tego...

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

no to jutro przeszukam ten slupek bo mzoe cos ostatnio przeoczylem,

a co do szyby to mam nadzieje ze ta co mi w polmozbycie sprzedali grzeje na wszystkie nitki

Cytat:
2004-06-10 21:51:02, mar125 pisze:

a tak przy okazji to też mam ten luksus tyle że po tylu latach eksploatacji działa już tylko jedna nitka

mi az 3 ))

Cytat:
2004-06-10 21:50:03, kosa131 pisze:
Cytat:
2004-06-10 21:38:42, Samael pisze:

Ale masz problem.....zdejmij nakladke slupka i poszukaj miejsca na blachowkret.

dokładnie... na całej budzie masz mase więc wystarczy pzykręcić gdziekolwiek...