MotoNews.pl
7 Gaznik? (126) (52506/0) - PT

Gaznik? (126)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!
zmienilem sobie wczoraj gaznik w malcu bo w starym najnizsze obroty jakie sie dalo ustawic to bylo ok 1500-1600...
ale teraz kiedy odpuszczam lekko gaz powyzej 80 km/h zaczyna go dusic... nie wiem co to jest... przedmuchalem dysze wolnych obrotow, nalalem denaturatu (myslalem ze to woda w paliwie) ale dalej go dusi...

dusi go???? czy moze przerywa bo moj kumpel tak mial wlasnie jak jechal powyzej 80km/h a mial zalozona dysze ekonomiczna albo caly gaznik i mu palil malo ale za to szybko nie jezdzil

odczucie jest jakbym hamowal silnikiem na jedynce, a jak potem dodaje gazu przyspiesza bez zarzutu

jak ktos chce to mam do sprzedania uzywany, seryjny gaznik, chyba od wersji STD szczegoly na privie :>

Może łapie lewe powietrze
U mnie tak było wyminiłem ośkę przepustnicy i uszczelniacze i pomogło.

Popieram to co mówi _Szary miałem podobne przejścia mała wymiana i działa

w poniedzialek to sprawdze. dzieki!

może za mocno dokręciłeś ??? jak za mocno dokręcisz to dolna część ( ta co się styka z podkładką) sięwygina i też łapie lewe powietrze , żeby się tego pozbyć rade położyć arkusz papieru ściernego na blat roboczy( czyt. stół ) na to gaźnik i jazda ....

Ja dodatkowo papierowe uszczeli nasączam płynem hamulcowym. Jak sie dokręci to jeszcze dodatkowo puchną i jeszcze lepiej uszczelniają(teoretycznie ). Ale jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi.

przed zalozeniem go szlifowalem, wiec to nie to. zobacze czy da cos wymiana tej oski i uszczelniaczy...
ale dzieki za sugestie!