| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2004-06-19 10:06:21 może jest poprostu zapowietrzony!!
choć wygląda to na zapieczony tłoczek-nieodbija i mocniej ściera tarcze albo może przewód na drógie koło masz niedrożny i hamuje poprostu słabiej!! wjedź na stacje diagnostyczną (badanie hamulcy kosztuje chyba 20zł) i powinno sie wyjaśnić,no chyba że siły na obu będą jednakowe... ----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-06-19 15:29:27 mi tez ostatnio zjechało klocek tylny w przeciagu miesiaca i tarcze zwaliło ale to dlatego ze jak zmieniałem most to przy moscie te mocowanie klocków było zabardzo wyrobione i zacisk siedział pod kątem i duzo szybciej zjechało. Musiałem podłozyc dodatkowo do tych blaszek zaciskowych dodatkowa blaszke zeby ciasniej siedziało i teraz jest dobrze
pozdro |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-06-19 17:02:46 Spoko, ja mam zupełnie odłączone hamulce osi tylnej i też da się jeździć A poważnie to też obstawiam różnicę ciśnień na zaciskach. A ręczny jak zaciągniesz to równo bierze na oba koła?? |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-06-19 20:15:27 sprwadz czy zacisk ladnie plywa w jazmie, bo jezeli jest zaklesczony to dupa, bedzie ci zrzeralo klocek od strony tloczka u jednego goscia to byla taka sytuacja ze klocek zewnetrzny byl jak nowy a od strony tloczka po klocku zostala gola blacha i pocharatana powierzchnia tarczy
sprawdz, czy klocki lekko przesuwaja sie w swoich gniazdach (czesto jak naziera sie tam syfu to klocek siedzi tak pasownie ze nie odsuwa sie od tarczy), wyczysc jazmo wypoleruj papierem kliny i powierzchnie wspolpracujaca z nimi na zacisku, zaloz porzadnie zacisk tak by sprezynki wlazly tam gdzie powinny a powierzchnie gdzie trze o tego klina natrzec smarem grafitowym i wszystko bedzie dzialalo |
Azazel_20 Fiat Kraków | 2004-06-19 23:30:36 dziękuje |
Wujek-Kajtek F&F Sympatyk FSO KRAKÓW | 2004-06-19 23:39:54 Jeszcze ewentualnie problem może być w korektorze siły hamowania... |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-06-19 23:47:18 nno chyba nic nowego nie napisze bo juz wszystko zostalo powiedziane... ale na te wytarte klocki uwazajcie bo mi juz dwa razy klocek wypadl. raz na przodzie a raz z tylu i wcale fajne uczucie to nie jest |
Wujek-Kajtek F&F Sympatyk FSO KRAKÓW | 2004-06-19 23:54:54 Mnie raz tarcza hamulcowa z przodu pękła... na szczęście w korku przy 20 km/h... chwile wcześniej 140 pomykałem...w korku zniosło mnie na drugi pas.... jakby walnęła przy 140 to byśmy sie chyba nie poznali |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-06-21 18:03:10 Też mam jaja z tylnym prawym zaciskiem ale mam problem innej postaci, otóż od czasu do czasu zacisk lubi popuścić i wycieka mi płyn z tylniego układu. Nie czuć że jest to proces stopniowy i cały czas coś cieknie, tylko staje sie to nagle i nie ma płynu w zbiorniczku. Wymieniałem gumki, szlifowałem tłoczek i dalej dzieje się to samo. Nie widać żeby płyn uciekał na przewodach ani na odpowietrzniku. O co chodzi ?!
pozdro1500 |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-06-21 18:09:19 zlodzieje plyn koniowi kradna.... skoro plyn nie ucieka na przewodach w okolicy kola to szukaj wycieku z przodu... zbiorniczek z plynem masz na pompie czy w boku na nadkolu? kiedys mi w 127 plyn ucielak wlasnie na odc. pomiedzy zbiorniczkiem a pompa.....albo moze tak pilnie szlifowales tloczek tylny ze srednice zmniejszyles i nawet nowe gumki nie trzymaja...ehehe... |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-06-21 18:15:39 Tylko jak płyn wycieknie to felga jest mokra |
Wujek-Kajtek F&F Sympatyk FSO KRAKÓW | 2004-06-21 18:23:11 No to Koniu za bardzo zeszlifowałeś tłoczek...
Musisz kupić nowy i wymienić... Pozdrawiam |