| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-06-18 16:49:48 Panowie jak w temacie mam pytanko czy zakupione baterie typu "akumulator" są odrazu naładowane czy trzeba je naładować.Kupiłem właśnie takowe i nie działają i mam teraz dylemat czy to wina urządzenia czy nienaładowania baterii ??? |
piotr-ek | 2004-06-18 17:31:54 Bez nerf... podłącz do ładowarki. |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-06-18 18:49:50 Już po problemie pojechałem jeszcze raz do sklepu i dowiedziałem się żę ta akumulatorki jak kazda bateria trzeba sformatowac bo starcza na chwilowe uzycie do całkowitego wyczerpania i potem formatowanie.A co z tym idzie musiałem wydac kaske na ładowarke,ale kupiłem taka na zwykłe paluszki,małe paluszki i te prostokątne chyba 9v baterie.Mam nadzieje ze na tych akumulatorach aparat troche popstryka fotek bo to do nigo były mi potrzebne.Dzieki za wsparcie chłopaki!!!
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-06-18 18:59:16 Jak dłógo ???- fszystko, a na pewno dórzooo zalerzy ot pojemności akumulatoruf !!
...tera modne minimum to około 2000mAh -jak masz takowe to trochie popstryczysz (Ówaga!!-proszę nie poprawiać błenduf !! |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-06-18 19:14:30 Kupiłem 2100mAh a miałem kupić 2300 ale qrwa przeszkolenie pracowników "Media Markt" to kpina rozmawiałem z 3 osobami i nikt nie umiał mi udzielić odpowiedzi.Szukałem jakieś fajnej i taniej ładowarki bo w kompletach z bateriami to ceny wybijaly mnie z kapci z jak bylo cos przystepnego to firma "kogucik" i pojemnosc baterii mała.Wypatrzyłem ładowarke Energizer'a i na niej był opis najwiekszej pojemności baterii2100 i pytam ich tam co bedzie jak podepne 2300 czy tylko wydłuży sie czas ładowania czy co?A oni zdziwieni nawet nie wiedzieli ze nowe bateria dzialaja identycznie jak baterie w telefonach komorkowych ze podzialaja chwile i potem trzeba je formatowac i zeby mi to powiedziec musieli uzyc wszystkich kolegow ze zmiany łacznie z kierownikiem(chyba).Parodia ale teraz właśnie ładuje baterie i zobaczymy jaki bedzie efekt!!! |
torito Espero 1.5 GLX 16V Warszawa | 2004-06-18 22:21:57 Witam
Sergiusz wyluzuj i sam się zatrudnij w tym sklepiku a zobaczysz jaki z Ciebie znawca tematów. |
piotr-ek | 2004-06-21 07:16:42
Nie znam się na samolotach toteż pilotem nie jestem. Jak będę chciał nim zostać, to najpierw odbęde szkolenie... ale tam nie płacą 500 zł tylko trochę dużo więcej. |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2004-06-21 08:45:22 Jaki typ akumulatorków zanabyłeś Ni-Cd czy Ni-MH?
Domyślać się mogę ze Ni-MH. Mimo, że w tym typie akumulatorów dozwolone jest "doładowywanie" (dużo mniejszy efekt pamięciowy niż przy aku. Ni-Cd), zaleca się pracę w pełnych cykalch ładowanie -rozładowanie (większa żywotność) . Aku. Ni-MH najbardziej wrażliwe są na "przeładowanie". Ogólna zasada przy lądowaniu to ładowanie prądem 0,1*poj.aku przez 15-16 godzin, czyli w Twoim przypadku 0,1*2100=210mA. Ale komu się chce czekać 15h na naładowanie, można prądem dwa razy większym 2*0,1*2100=420mA przez ok 7godz. Pierwsze ładowanie akumulatorów (tzw. formowanie) ZAWSZE prądem 0,1*poj.aku o ile producent innaczej nie zaleci. Ładowanie prądem powyżej 0,2*poj.aku zmniejsza żywotnośc akumulatorów. Spotkać można akumulatory które ładuje się przez ok. 4godz, ale prąd ładowania wynosi wtedy ok. 0,4*poj.aku i cokolwiek producent by nie pisał, ich żywotność z całą pewnością będzie mniejsza niż w przypadku ładowania prądami 0,1 lub 0,2*poj.aku. Jeśli ktoś korzysta z kilku kompletów akumulatorów (np. mamy 4 identyczne aku. ale do urządzenia potrzeba nam tylko 2, więc mamy 2 komplety) warto te komplety oznaczyć, aby się ogniwa nie pomieszały i używać je tylko w kompletach. Nie wymianiamy ogniw pomiędzy kompletami, jest to pierwsza droga do zniszczenia akumulatorów. To są tylko uwagi ogólne, jak kogoś interesuje szczegółowe wyjaśnienie to niech da znać, postaram się łopatologicznie |