MotoNews.pl
11 Filtr powietrza & moc (52222/45) - PT

Filtr powietrza & moc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze mi sie zdaje ale po wymianie filtru z "filtrona" na "motorcrafta" chyba stracil na mocy.

Tełoretycznie niemożliwe i powinno być odwrotnie - polecam natomiast KNECHT'a

... może coś żle złożyłeś ???

E Panie bibuła takich spustoszeń nie robi.......

Po wymianie z brudnego na czysty, raczej mocy nie powinien stracić.

Ha! mowa, pewnie ze powinno byc odwrotnie, ale sa dwie mozliwosci.....albo tylko mi sie wydaje.........albo przy okazji wymiany filtra cos sie stalo z przeplywomierzem Mozna go jakos sprawdzic ?? jakies pomiary rezystancji ew. napiec ??

swiety - ale tam nawet niebardzo jest co zle zlozyc...nie wiem jakby sie starac to nie dasz rady zlozyc zle, filtra w miejsce na gabeczke nie wcisniesz a gabki zamiast filtra tez nie zalozysz :d to musi byc cos inszego......tylko co ??

To Motorcraft robi filtry albo KNECHT'a ?? Nie wiedzialem. To ten Motorcraft chyba wszystko robiHEHE. U mnie w Sieradzu to tylko Filtron mozna kupicEHEe.
a wiecie ile moze kosztuje taki filtr MotorCrafta albo KNECHT'a do essiego MKIV 1,6iL4???

Motorcraft to fabryczny dostawca części dla Fordów, stąd nic dziwnego

Panowie, a jakies sugestie co do straty mocy ?? Moze jednak skoncentrowac sie wokol przeplywomierza ??????

Cytat:
2004-06-10 09:30:59, ZieleTDH pisze:
To Motorcraft robi filtry albo KNECHT'a ?? Nie wiedzialem. To ten Motorcraft chyba wszystko robiHEHE. U mnie w Sieradzu to tylko Filtron mozna kupicEHEe.
a wiecie ile moze kosztuje taki filtr MotorCrafta albo KNECHT'a do essiego MKIV 1,6iL4???

zajrzyj na stronę ABSCARu tam są części Motocrafta w rozsądnych cenach - choć nie wszystkie (ale eksploatacyjne są OK)

zaluz spowrotem stary filtr i sprawdz czy rzeczywiscie masz racje, a pozatym kupiles odpowiedni do swojego silnika?