Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Tomek_gdy Miłośnik FSO Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2002-11-17 22:06:30 Jak wiadomo poszukuje teraz autk , ale chce cos mocniejszego no i moje zainteresowanie padlo na Poloneza 1,4 16v z silniczkiem roverka i teraz pytania:
1.jakie naprawy w czasie eksploatacji robiliscie przy silniku i jednostce napedowej(skrzynia, most) 2.czy czesci do silnika roverka sa drogie? 3.jakie taki polonez ma osiagi fabryczne, przyspieszenie do 100km/h, oraz predkosc maksymalna (wiem ze zajebiste, po zlocie w Borsku Adamus kontra Janio) 4.no i piszcie ogolnie wrazenia z jazdy takim poldzersem 5.ekonomia czy warto zakladac gaz , czy wy macie w swoich roverkach gaz no i jak jest ze spalaniem benzynki, w jakich normach sie miesci. pozdrawiam i czekam na komentarze. ![]() ![]() ps. a Dzidzio swoim czasem chyba tez ladnie zapierdzielal a on chyba mial wlasnie silniczek 1.4??? |
![]() dzbanek Miłośnik FSO Caro 1.4 LPG (umarł ... Kraków | 2002-11-17 23:51:35 1. Do silniczka trzeba się przyzwyczaić. Jest wysokoobrotowy i na niskich obrotach (<2500) ma bardzo kiepski moment
2. Mój ma przebieg 98kkm i pali ok. 9l gazu w cyklu mieszanym. Na gazie chodzi bardzo ładnie. 3. Jeśli nie masz dostępu do szrotowych części, to awaria skończy się niezłą spłuczką - przykładowo komputer kosztuje 3kpln. Zresztą zapoznaj się ze stroną http://www.roverki.pl/article.php?sid=32 4. Silnik jest o wiele mniej awaryjny od standardowych 1.6 5. Z drobnych usterek - czytałem o kilku przypadkach wieszającego się silnika krokowego, oraz o wariujących wolnych obrotach. Mój egzemplarz ma tendencję do klekotania zaworem jak jest zimny. 6. Silnik bardzo szybko łapie odpowiednią temperaturę - w bloku jest tylko 1,5l płynu. Ma to pozytywny wpływ na trwałość silnika. 7. Pasek trzeba wymienić znacznie wcześniej niż książkowe 160kkm |
![]() kuba A Zawieje i nie zamiecie | 2002-11-18 09:09:27 Witam!
Wedlug instrukcji predkosc max. to 182 km/h. Silnik ma max. moment obrotowy 125Nm przy 5000 obr/min. Moc max. 103 KM przy 6000 obr/min. Jak widac silnik lubi wysokie obroty. Na obrotach silnika mniejszych niz 2500 to sie raczej nie da jezdzic. Najlepszy zakres to chyba 3000-4500 lub wiecej. W silniku tak jak pisano wczesniej nie wiele sie robi. Ja ostatnio musialem poprawic kabel WN laczacy kopulke z cewka. Problem wynika z tego ze kopulka jest bardzo blisko tylnej scianki komory silnika i kable (kabel idacy do cewki) opiera sie o ta scianke. Podczas jazdy silnik sie trzesie troche inaczej niz karoseria samochodu i kabel jest ciale w tym miejscu naruszany. Nalezy to miejsce kontrolowac. Samochodem jezdzi sie bardzo fajnie. Po atostradzie najlepsza predkosc to 130-140 km/h (to jest ok. 4000 obr/min silnika). Jazda z wiekszymi predkosciami wiaze sie z duzym halasem i jest to nieprzyjemne (strasznie szumi powietrze oplywajace karaserie). Polecam zakup. Pozdrawiam !!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2002-11-18 12:36:42 Pierwszym Poldkiem 1.4 przejezdzilem ok. 48 kkm i bylem naprawde bardzo zadowolony. Niestety pewnego ranka Seicento zaparkowalo w mojej prawej burcie, wiec musielismy sie rozstac.
"Malinowym Potworem" zrobilem ledwie 4 kkm, ale zachowuje dobre imie poprzednika (patrz zlot w Borsku). Jedyne wymiany pozaplanowe zwiazane z silnikiem to kable wys. napiecia, wytrzymaly ok. 40 kkm. Silnik chodzil jak marzenie - lalem Mobil 0W30 co 20 kkm (tak zaleca instrukcja, co obniza koszt obslugi). Poza tym to sama radosc - zawsze jezdzilem na benzynie, wiec nie wiem jak chodzi na gazie. Spalanie (benzyny!): za miastem ok. 7,5 l/100 km, w miescie ok. 9,5 l/100 km przy moim stylu jazdy. Najpiekniejszy jest start spod swiatel z tzw. "lepszymi" furami ze swoimi biednymi 75 koniami ![]() ![]() Jezeli mozesz bierz Rovera - na przyklad mojego - ciagle jest do kupienia, chwilowo wolalem 7900 PLN, ale dla klubowicza bedzie znizka ![]() Pozdrawiam Adamus |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2002-11-18 13:54:50 Dziekuje za rekomendacje - Twoj wehikul tez jest niczego sobie ![]() Pozdrowka + specjalne dla Jania ![]() Adamus |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2002-11-18 15:12:28 Mowilem, zebys posciagal troche tych mebelkow ze swojego samochodu, to nie tylko masa, ale tez opory powietrza. Jezeli chodzi o dane katalogowe, to przypominam, ze Polonez 2000 wazyl 1160 kg, wiec reszta to Twoje graty ![]() Na przyspieszenie maja tez wplyw nowoczesnosc silnika, to czy ma 16 zaworow (latwosc wchodzenia na obroty), przelozenia (o kierowcy nie wspominajac!) itd. Nie zwalalbym wiec wszystkiego na mase ![]() Pozdrowka Adamus |
![]() Tomek_gdy Miłośnik FSO Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2002-11-20 17:57:53 no i nadszedl ten czas ze zakupilem niestety nie poldka ale inne sportowe juz auto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-11-20 18:55:20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-11-20 21:42:35 buuuuuuuu
Ciekaw jestem ile kasy w nia wlorzysz? |
![]() Formula Kiedys 1.4GLI; teraz ... Poznań | 2002-11-20 23:28:07 Ta manta na zdjeciu fajnie wyglada ale ja bym wsadzil inne aluski. Jedyne co mnie boli w takim tuningu to np cena takich alusow ![]() Powodzenia z nowym autkiem |
![]() erpes PN ATU KRAKOW | 2002-11-20 23:38:46 adamus - 0W30 do Roverka - coz za rzeznik z Ciebie ![]() ![]() to ja sie zastanawialem czy nie wlac 10W60 ale skonczylem ostatecznie na 5W50 - i nie zaluje - silniczek juz lepiej chodzi.., martwi mnie spalanie - powyzej 14 litrow wachy.. ale to sie zmini bo dostanie nowa sonde lambda i nowe swieczki - tych juz nawet czyscic nie bede.., dostanie takze tlumik zamiast kata ![]() ![]() |
![]() Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-11-20 23:51:29
To fatal error - przynajmniej 3 litry za dużo |