Swiatla,przekaznik,ktos ma pomysl,ktos wie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem... Jak wiadomo w wiekszosci starszych aut, w tym toyot w leflektorach jest zarowka H4(mijania/dlugie)... Moj problem, a zarazem pytanie jest takie jak obejsc przekaznik, bezpiecznik (czy co tam jeszcze) aby napiecie przy reflektorze bylo stale nawet przy przelaczaniu mijania/dlugie... Albo jak zrobic zeby przy zalaczaniu dlugich nie gasly mijania...
Odrazu mowie ze przekaznik z Ave nie pasuje

Witam.
Jak będę miał trochę czasu to lookne na schemat i dam znać. Może coś wydumam
A teraz sesja

Cytat:
2004-06-15 21:02:04, MisiekII pisze:

A teraz sesja

tak jak u wszystkich ktorzy zamylaja na uczelniach...
Misiek, trzeba kiedys sie spotkac i poznac bo chyba tylko my reprezentujemy tu szczecin... Chociaz pare ladnych toyotek juz sie pokazuje na naszych ulicach...

Obejść to sie da ale pomyśl czy przewody wytrzymają 115W na jedną stronę... Ale jak sie uprzesz to Ci powiem jak to zrobić najłatwiej

Hej
Nie wiem co chcesz osiągnąć, ale bym był ostrożny
1. Jak wspomniał kolega - uwaga na przewody
2. Możesz zniszczć lustra (wypalić )oczywiście zależy ile będziesz jezdzil na krótko - długich.
Jeżeli to polecam żarówy 100/150 W ale lustra mogą się wypalić.
Pozdro

Cytat:
2004-06-15 22:31:27, serwisSJ pisze:
Obejść to sie da ale pomyśl czy przewody wytrzymają 115W na jedną stronę... Ale jak sie uprzesz to Ci powiem jak to zrobić najłatwiej

Decyzja należy do Ciebie Szuto

Swoją drogą to pewnie ze trza sie spotkać. Poza nami jest jeszcze kilka osób ze Szczecina i nie tylko... Myśle ze całkiem niezła grupka mogłaby sie zebrać.
Uwaga! Kazdy kto czyta ten post i pojawi sie na najbliższym czymś będzie mógł dotknąć mojej cariny
A co do bryczek w Szczecinie ... a są ładne.

Pozdrawiam.

Chce to obejsc bo kobinuje ksenonki... Ale nie jakas tandete! Narazie nic nie mowie co z czego zeby nie zapeszyc...

Misiek zarejestruj sie moze na autkocik.pl tam jest GrupaZachodniopomorska i moi ziomale, czesto robimy spoty wiec bys poznal troche ludzi...

Cytat:
2004-06-16 00:57:25, szuto pisze:
Chce to obejsc bo kobinuje ksenonki... Ale nie jakas tandete! Narazie nic nie mowie co z czego zeby nie zapeszyc...

Misiek zarejestruj sie moze na autkocik.pl tam jest GrupaZachodniopomorska i moi ziomale, czesto robimy spoty wiec bys poznal troche ludzi...

No to do dzieła najprostszy (chyba) sposob: pod maską w skrzynce przekazników jest przekaznik do swiateł head, najlepiej delikatnie zdejm z niego obudowe plastikową, zobacz jak on działa. jest on dwustanowy, gdy sa właczone mijania zwarta jest jedna zwora, gdy zmieniasz na długie ta sie rozlacza zwierajac drugą... musisz przewod z długich podpiąć pod zworę swiateł mijania i to wszystko. troche to skomplikowane ale w sumie proste, gdyby wiedziec jakie sa kolory przewodów do czego to nie trzeba rozbierac przekaznika powodzenia (aha..nie wiem czy przekaznik wytrzyma taki prąd