Ogrzewanie lusterka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie mam taki problem że przestało mi grzac lewe lusterko.
Myślałem że to wina instalacji ale rozebrałem boczek,sprawdziłem i tak jest ok ,prąd jest w kostce która wpięta jest do lusterka.Czy ktoś sie orientuje co jeszcze moze byc przyczyna braku ogrzewania w lusterku czy może bede skazany na zakup nowego.

Nikt Ci nie chce odpowiedzieć??...oj niewdzięcznicy!!...przecież przynajmniej 3 klubowiczów zna budowę lusterka na pamięć!!...temat l. był parę razy klepany na forum /choć akurat nie o ogrzewaniu chyba ...spróbuj Sergiusz skorzystać z "historii" forum bo może jednak?/
Pozdrowionka!
P.S. w K-cach WREDNA pogoda ...pewnie S-wiec nie ma się lepiej ?

no dobra zeby nie bylo ze jestesmy swinie)) mowisz ze prad plynie?? pytanie czy dochodzi do samego lusterka? zdejmij szklo lusterka z uchwytow..wystarczy podwazyc i powinno odskoczyc..tylko delikatnie od tylu sa podpiete dwa kabelki do samego zwierciadla..sprawdz czy tam jest napiecie..jesli jest to znaczy ze jest przerwany obwod w grzalce wtedy doradzam po prostu wymiane zwierciadla bo kosztuje to bodajrze 25 zeta..jesli prad nie dochodzi jednak to sprawa przykra bo trzeba szukac przerwania obwodu gdzies w drzwiach albo wczeniej..a moze zasniedzialy same wtyki do zwierciadla..tak czy siak zdejmij zwierciadlo wtedy sprawa powinna sie wyjasnic..powodzenia

Też mam problem z ogrzewaniem lusterka, żeby podważyć to zwierciadło trzeba rozbebszać dokumentnie lusterko, czy można to zrobić bez rozkręcania czegokolwiek ?

Bez rozkręcania, bo właśnie żeby rozkręcić to trzeba najpierw wyjąć zwierciadło.

często pęka kabel w łączniku miedzy drzwiami a karoserią. Odchyl zwierciadło jak się tylko da przez szmatę płaskim i szerokim śrobokrętem lub dłutem do drewna. Montaż jest inny do lusterka starego typu a inny do nowego typu (są trzy rodzaje) . Nowy typ się wciska a stary wkręca za pomocą silniczka czasami można take czerwone kołeczki też wcisnąć.