| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-06-09 18:53:04 Imel zabiłeś mnie swoim pytaniem i tą giwerą z avatara...
Jak odżyję to może coś napiszę, a przedtem poczytaj nasze wypociny na forum ( niektórzy tu mają od ponad roku dodatkowy etacik) i się powinieneś zorientować w sytuacji. |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-06-09 19:23:14
Ja robię 15-20 tys km na rok... Inni jeżdżą więcej. A swoją droga to auto dla hobbystów, jednak dotyczy to jak sądzę każdego samochodu kosztującego poniżej 5000PLN. Musisz to lubić. Zawodność? Jeśli się dba to się jedzie. Moja łada przechodzi przeglądy z marszu, bez żadnego kombinowania-ale to kosztuje sporo czasu i wiary w sens tego wysiłku. Moje kłopoty wynikały z mojej głupoty, albo z niestarannej pracy mechanika. Nie ma tam sie co psuć. Mój ostatni mech stwierdza zgodnie z prawdą , że to jest prostsze niż rower... Części są i są tanie, ale sa też drogie do wyboru-niestety jakość tanich jest kiepska zazwyczaj. Podstawa to dobrze utrzymana karoseria. Jak trafisz zdrowy egz. to kup. Utrata wartości nie powinna być tez Twoim zmartwieniem |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-06-09 19:51:43 Moim zdaniem to sildne i w miare tanio autko! Polecam! Przejrzyj forum! (wyszukiwarka! |
zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2004-06-09 20:14:04 na przykladzie wlasnym moge powiedziec id dwóch lat mam łade 2107 i ani razu, powtarzam: ani razu mnie nie zawiodla. ani razu niebyla holowana ani nie wracalem nigdy do domu z buta i z radiem pod pachą.
naprawde sympatyczne autko , a jak o nia zadbasz to bedzie wam razem wspaniale! pozdro |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-06-09 20:41:12 kupuj, a nie pozalujesz.
albo gorzko pozalujesz. Zalezy w jakim stanie trafisz autko. jak juz tu ktos powiedzial, podstwa jest zdrowa buda. w tej cenie na pewno nie trafisz lepszego auta (wiem, co mowie). jak trafisz dobrze utrzymana, to wystarczy dbac o obsluge biezaca (plyny, oleje). gaz tez nie zawadzi, jakby byl. |
Pablox SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107'89 -była, ... Gdynia | 2004-06-09 20:46:14 Nie ma nad czym sie zastanawiac!!! jak bym mial do kupienia poloneza i lade to wybral bym LADE
1. uwazam ze ma lepszy silnik 2. zrywniejsza 3. duuuzo czesci 4 bedziesz dlugo nia jezdzil o ile bedziesz o nbia dbal 5. jest ładniejsza |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-06-09 20:59:01
No w koncu to ŁADny samochód!! Moim zdaniem również lepszy od Poldiego! |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2004-06-09 22:03:20 od pazdziernika kiedy to miala moja robiony remont glowicy poza zaplonem i pompa wodna tylko tankuje i jezdze. |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-06-09 22:09:50 Moja Ładna tankuje i jeździ niemalże od 15 lat (z małymi przerwami na kawę!) Naprawdę solidny samochód! |
Fruwak SYMPATYCZNY GOŚĆ Zagórz | 2004-06-09 22:12:03 popatrz sam, ktorym samochodem zrobisz cos takiego |
Fruwak SYMPATYCZNY GOŚĆ Zagórz | 2004-06-09 22:12:55 mala poprawka
![]() |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-06-09 22:25:53 Takie ewolucje są w przypadku Ładnej na porządku dziennym! |
83matys SYMPATYCZNY GOŚĆ Toyota Corolla / Yam ... Łódź | 2004-06-09 22:28:33 ja tak swoja zawsze na Giewont wjezdzam |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-06-10 00:44:44 Witam
Jeżdżę ładami od od 1990 chyba roku, przeciętnie robię od 20 do 40 tyś km rocznie, czyli jeżdzę jak "nomalnym" autem, w porównaniu z autami innych marek najwięcej problemów sprawia zawieszenie przednie, ze względu na jego stopień komplikacji,( dużo ilośc sworzni i końcówek ukłądu kieropwniczego) trzeba tam zaglądać trochę częściej niż do innych aut, ale ceny cześci są niskie, wystarczy w mojej opinii raz na rok wymienic sworzeń czy dwa plus jakąs końcówkę, ustawić zbieznośc i jazda dalej Trudno mówić o jakiejś specjalnej usterkowosci, generalnie auto zadbane jest niezwodne i pewne, w każdej chwili mogę jechać na drugi koniec kraju. Hobbystyczne podejście wynika raczej z tego że auto ma już 16 latek, czasem trzeba coś dokrecić, głownie w środku, czasem trzeba porobić zaprawki na lakierze, ważne jednak jest by najpierw auto doprowadzić do pełnej sprawności. Acha, Łąde lubię za jedną rzecz przede wszystkim , wszelkie usterki sa sygnalizowane wczesniej, najpierw zaczyna stukać , klekotać dając znać o sobie, daje czas na usuniecie usterki zanim padnie całkiem Generalnie najważniejsza jest blacharka, resztę można stosunkowo tanim kosztem doprowadzić do super stanu. I jeszce jedno nie ufajcie ludziom, którzy sprzedając samochód mówią że nic nie robili w aucie tylko lali paliwo, ja nie chciałbym takiego auta po takim włascicielu |
imEL służbowe fantastiko Legnica | 2004-06-10 11:02:29 Hehe
No to zdaje się że wejde w ten biznes Dziękuję za wszystkie odpowiedzi |