Kadett mi szapie na benzynie :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
opel kadett silnik c14nz, 14 lat, od 24 tysiecy mam instalacje LPG (jakas wloska), od dluzszego czasu mi na bezynie szarpie, na wysokich obrotach nierówno chodzi. poza tym komp mi zgłasza bląd nr 33. szlag mnie trafia, wymienilem swiece i nic mi to nie dalo....
slyszalem o czyms co sie nzaywa emulator wtrysku - ponoc jego brak moze powodowac rzostrojenie silnika (warsztaty oszczędzaja na montaży emulatora) a moze to cos innego?
szukam pomocy
PS na gazi zasuwa slicznie

Nie pamietam dokladnie oznaczenia w Oplu ale to jest 1.4 monowtrysk? Mielismy dwa przypadki w ktorych glowice puscily jak auto zrobilo jakies 200 km na gazie - uszczelniacze zaworow. Olej zalewal swiece i auto zaczynalo chodzic na 3 garnki, ogolnie to glowica nie jest najmocniejsza strona tego silnika, moze masz to samo?

[przejechalem ok 24 tys km na gazie, c14nz to pojedymczy wtrysk, jak zresetowalem kompa (ODLONCZYLEM AKUMULATOR TO TROCHE POMOGLE - A NAWET WIELE)

U mnie właśnie w zimę dopóki silnik się nie rozgrzeje to też na PB szarpie, ale to chyba była wina benzynki bo zaczełem lać Pb98 i uszlachetniacz schell-a to problem ustąpił

Hellmaster: witam w klubie, jesteś już kolejna osobą, która zgłasza problem tego typu. Przeczytaj proszę post 'gaz rozstraja komputer w omedze mv6' (obecnie na str. 6) z 4 maja. Przyczyną takich problemów bywa niewłasciwe podłączenie elektroniki centralki gazowej do komputera benzynowego. Inaczej życzę jak najmniej resetów komputera. Bo obawiam się, ze bez poprawy podłączeń czekają Cię często. Swoją drogą mam nadzieję, że nie mam racji, bo skoro 24tys. przejechałeś... A jesli jeżdzisz bez problemu na gazie, to emulacja wtrysku jest w porządku.

Omegafan:silnik szarpie, bo się dostarajają parametry wtrysku. I to całkowicie normalne, jeżeli przed poprzednim wyłączeniem nie jeździłeś na benzynie. Na 98 i uszlachetniaczu widocznie szybciej komputer może je ustawić. Spróbuj kilknaście minut(lub dłużej) pojeżdzić na benzynie prze zostawieniem silnika na noc.