| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2003-07-30 13:32:50 Zakładam ten temat abyśmy się wymieniali spostrzeżeniami na temat w/w Panów Tak na dobry początek ja zapodam "story" sprzed kilku tygodni. Zawoziłem starszego na jeziorko (zapalony wędkarz) i spowrotem się do dziewczyny spieszyłem. Jechałem Lantrą (2.0 L 140 KM). Wracając przejeżdża się przez miejscowość między której początkiem i końcem jest jakieś 300 m i w sumie jest tam tylko szkoła (w całej tej wielkiej miejscowości jest ograniczenie do 40km/h bo boisko szkolne jest po drugiej stronie ulicy i jest przejście dla pieszych). I panowie niebiescy ustawili się pod jej koniec z szuarką. Jak już mnie zatrzymali to zanim się do mnie odezwalli minęło już chyba z 5 minut. W końcu sam się zapytałem o co chodzi. Nic nie powiedziła tylko mi radar pokazał. Na wyświetlaczu było.... 172km/h!! Gadkę zaczął od tego że zabiorą prawko, później było 10 pkt i 500 pln, a skończyło się na 200 pln bez pisania |
doogas HF MEMBER VW Corrado VR6 Gdynia | 2003-07-30 13:52:02 ..przepraszam czy moge sobie zrobic zdjecie z panem? |
Tomi_Li (S) HF MEMBER Hyundai Sonata Y3 Szczecin | 2003-07-30 16:27:17 Pewnego dnia wyjezdzalem z aprkingu razem z moja dziewczyna a bylo juz tak po 20 i szarawo sie robilo. Wyjechalem na glowna a tu wyskakuja mi panowie w niebieskich ciuszkach i swiecacych kamizelkach za mam na bok zjechac. "O co im chodzi kur..." pomyslalem sobie i zobaczylem ze nie mam swiatelek. Pan ladie podszedl do szybki i cos tam zaczal gadac z enie mam swiatel itp. No to ja oczy to niego jak w japonskiej bajce ze dopiero co ruszylem. Po czy nastapila krotka wymiana zdan:
- Spieszy sie pan gdzies? - boje sie ze mi kfc zamkna? -aha. a pracuje pan gdzie? - studiuje - student takim autem? Gdzie pan studiuje na SGH?? - nie politologie na US - aha (chwila ciszy, oddaje mi papiery z mina "ale gdzie ja jestem" Moral z tego taki trza sie uczyc dzieciaki |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2003-08-01 11:22:28 u mnie tez jest spoko...kiedys jechalem do kumpla, przed Pruszkowem przy remie stoja srednio 2 razy dziennie ale ja jeszcze o tym nie wiedzialem, wiec na swiatlach ruszam pierwszy i cisne na lewym pasie...nagle wyskakuje mi przed maske z lizakiem i kaze zjechac, no to ja zjezdzam zadowolony bo nie widzialem aby mial radar,ale okazalo sie ze mial, 140 kmh przy ograniczeniu do 70,i tez gadka ze 300zeta i 6pkt ja na to ze student ze jade z dzieczyna do kumpla (oczywiscie piekne oczy i slodka mina dziewczyny lub kolezanki bardzo wskazana), i mowie zeby opuscil cos itd. no i po 20 min licytacji skonczylo sie ze wypisal mi mandat na 50 zl za przejscie na czerwonym swietle przez ulice
Pozdr |
Haszek Hyundai Sonata Warszawa | 2003-08-02 09:36:09 Mnie też drapneli w Pruszkowie- jak wracałem z Komorowa i też byli dość wyrozumiali hehe |
paq Accent Sportive Sosnowiec | 2003-08-04 13:52:56 Ja sie tam chwalil nie bede..........bo za duzo tego bylo. Podam tylko 2 rekordy na najmniejszy zaplacony i najwiekszy *** Najmniejszy** jazda pod prad, podwojna ciagla, przekroczenie o 15km.............powinno byc z 300, a skonczylo sie na 20zl za niezapiete pasy ----CHWALA IM *** Najwiekszy** 500zl za stukniecie radiowozu, na ulicy gdzie byl zakaz ruchu pojazdow........i 6pkt ale to bylo dawno dawno temu |
Haszek Hyundai Sonata Warszawa | 2003-08-04 23:42:16 Moje zdanie jest takie-można tuningować sobie samochód-zmieniać wygląd dokładać spoilery zmieniać wydech, podświetlać podwozie ale kurcze jaki sens ma przyciemnianie lamp- szczegulnie tylnych. Myśle że za ciemne lampy- szczegulnie te bez atestu dowód powinni zabierać odrazu gdyż walnie przyczynia się to do pogorszenia bezpieczeństwa na drodze. A dla przestrogi - jeżeli ktoś wiedzie ci w tył samochodu to nie musi oznaczać że to ty dostaniesz pieniążki z odszkodowania. |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2003-08-04 23:50:35 ja miałem kiedyś przyciemnione światełka ale już mi to przeszło i wcale tego nie żałuję |
Haszek Hyundai Sonata Warszawa | 2003-08-06 00:01:09 niestety tacy się zdarzają. |
Gaca69 HF MEMBER Hyundai Lantra olsztyn | 2003-08-06 09:48:07 moje swiatelka polakierowlam na czerwono widocznosc jest spox i ladnie wyglada |
azael HF MEMBER Accent Wielkie Drogi gm. Skawina | 2003-08-06 17:20:24 Policjant, który bierze 200 zł w łapę to szmata - mój pogląd - zresztą jakby wziął 20.000 to też (tylko komu tyle dają - komendantowi wojewódzkiemu?) Acha, do Gaca69 - jak miałeś niebiesko pod autem w trakcie jazdy of course, to nie pisz "głupie dupy" tylko się ciesz, że Cię puścili, bo mogłeś dowód rejestracyjny stracić |
Haszek Hyundai Sonata Warszawa | 2003-08-06 21:50:55 true true |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2003-08-06 23:48:58 właśnie nie ma co na nich wyzywać bo gdyby naprawdę chceili być upierdliwi to prawie każy z nas już by parę razy dowodzik stracił |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2003-08-07 20:23:29 a wracajac do przyciemnianych tylnich swiatel to po Wawie smiga srebna accord ( fajnie zrobiona) i zeby bylo smieszniej tylnie swiatla ma podkolor samochodu, mialem zaszczyt jechac za nia i wogole nie bylo widac stopu itd, jak jeszcze raz ja trafie to napewno zachacze o tyl Pozdrawiam |
Haszek Hyundai Sonata Warszawa | 2003-08-09 20:09:35 no to powodzenia. |
azael HF MEMBER Accent Wielkie Drogi gm. Skawina | 2003-08-13 10:13:43 W swoim Accencie mam przyciemnione tylne lampy, ale z umiarem i w efekcie końcowym nie wpłynęło to na widoczność i czytelność np. kierunkowskazów |