Prosze o porady na temet D4D Lub Silnika z LPG IV gen.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich.Po wakacjach planuje zmienic auto.Jezdze mazda 323F z 98 roku.teraz zamierzam kupic Corolle najnowszy podel po 2002 lub przed ostatnia wersje avensisa(na najnowsza mnie nie stac )oczywisc D4D najlepiej 110km(ale moze byc 90km) lub PB i zalozyc instalke LPG IV generacji(Tylko nie wiem czy da sie to dobrze zrobic do motoru z (VVTI)
Prosze o porady na ten temat moze ktos z Was porusza sie takimi cudenkami ??.Prosze o wrazenia ,sugestie i wszystko to co powinienem wiedziec zanim kupie jedno z tych aut.
Jak te silniki sie sprawuja??
Jaka jest ich dynamika i realne spalanie??
MOze ktos tez ma LPG IV gen i powie jak to sie spisuje??
Moze ktos zasugeruje i uzasadni ktore z aut lepiej zakuc.Wielkie dzieki za pomoz z góry.
Kontakt ze mna:
budweiser@wp.pl
GG:1105370
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: borkomar dnia 2004-06-10 21:15:39 ]

Ja mam Corollę D4D (110KM) - autko jest elastyczne, dobrze przyspiesza udało nam się go rozbujać do 190 (niestety droga się kończyła więc nie wiem jakie jest V-max) - pali ok 5 w trasie i 7 po mieście (stolica). Przy otrej jeździe w trasie w granicy 6.

Zdecydowanie nie kupuj wersji UK lub tureckiej... Kazda japońska jest taka jak 323 - pod wzgledem wytrzymałosci czesci itp oczywiscie.

Jeśli chodi o LPG to do Toyoty możesz pakować system firmy Viale i nie utracisz gwarancji, ale tylko w niektórych stacjach ASO w polsce.
Masz tu link do mojej stronki, opis tej instalacji i adresy ASO Toyoty, które ten system zakładają.
www.motolpg.friko.pl

Cytat:
2004-06-16 18:19:39, benezis pisze:
Jeśli chodi o LPG to do Toyoty możesz pakować system firmy Viale i nie utracisz gwarancji, ale tylko w niektórych stacjach ASO w polsce.
Masz tu link do mojej stronki, opis tej instalacji i adresy ASO Toyoty, które ten system zakładają.
www.motolpg.friko.pl

Tak ale myslalem o instalce IV generacji??Dzieki za info ale moze powiesz cos o IV generacji w VVTI czy to zdaje egzamin jesli nie to kupuje D4D.Na gwarancji mi nie zalezy bo chce ave z 2001 a to juz po gwarancji albo Corolle taz z 2002.Pozdrawiam jeszcze raz i dzieki.

Cytat:
2004-06-16 18:51:33, borkomar pisze:
Cytat:
2004-06-16 18:19:39, benezis pisze:
www.motolpg.friko.pl

Tak ale myslalem o instalce IV generacji??Dzieki za info ale moze powiesz cos o IV generacji w VVTI czy to zdaje egzamin jesli nie to kupuje D4D.Na gwarancji mi nie zalezy bo chce ave z 2001 a to juz po gwarancji albo Corolle taz z 2002.Pozdrawiam jeszcze raz i dzieki.

Kwota 7500 i inne jeszcze eksploatacyjne sa nie do przyjecia raczej.Wiem ze jest jakas pompa gazu ktora jak padnie to 2500 w plecy znowu wiec nie wiem.Do Vialle potrzebny jest super gas ktorego nie ma u nas niestety ale wystepuje sporadycznie.A nie chce wymieniac wtryskow LPG po 20-30 tys km.Pozdrawiam