| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
camry TOYOTA DRIVER Camry Kombi 91 wałbrzych | 2004-06-14 11:01:31 Witam
Jestem tu nowy, od roku posiadam Camry 2.0 (3SFE). Mam problem kilka dni temu zauwazylem ze biegi ciezko wchodza, autko postalo dwa dni, mam jechac i coz sie dzieje, wsiadam (auto stoi na wstecznym) wciskam sprzeglo (jest jakjes miekkie) ale przekrecam kluczyk rozrusznik lapie a auto wyjazdza na rozruszniku do tylu !!! Nie wiem czy tam jest wspomaganie czy chydraulika do sprzegla jesli tak to podejzewam wyciek plynu. Jesli ktos mial podobne problemy lub objawy to prosze o odpowiedzi , co to moze byc i ile to kosztowalo. Pozdrawiam wszyskich. [ wiadomość edytowana przez: camry dnia 2004-06-14 18:10:58 ] |
serwisSJ Zgłobice | 2004-06-14 18:53:13 Nie ma wspomagania, jest hydrauliczna pompka i siłownik. %0% pompka, 50%siłownik |
Qbaa TOYOTA DRIVER BMW 520i Warszawa | 2004-06-14 21:06:45 nie mysle zeby duze koszty byly |
camry TOYOTA DRIVER Camry Kombi 91 wałbrzych | 2004-06-14 21:31:57 Dzieki za info, dotarłem do czesci nowa pompka ok120 zł (JC),
niestety do ceny reperaturki nie udalo mi sie dotrzec. Jeszcze jedno pytanko. Pompa jest gdzies przy pedale, a ten pier ... niczek na skrzyni biegow - przykrecony pod rozrusznikiem to silownik, czy jest on pomiedzy skrzynia a silnikiem, z tego co widzialem to cienki przewod idzie do łapy. Dzieki za info, wiem coraz wiecej łozyska w piastach, tuleje metalowo gumowe, wymiany drązków i końcówek, wymiane rozrządu, pompy wodnej mam już za sobą służe radą ![]() |
camry TOYOTA DRIVER Camry Kombi 91 wałbrzych | 2004-06-15 17:00:36 Dzieki, chetnie skorzystam, a wiec dwa waprosy:
1. Ile wchodzi płynu do układu sprzegła i jaki tam wlac. 2. I jak to otpowietrzyć, odpowietrznik widze na silowniku - który puscił płyn(olał silnik i skrzynię ), ale reparaturke juz mam i jutro wymieniam. Obawiam się odpowietrzenia tłumika drgań nie widziałem tam odpowietrznika może słabo się przyglądałem, no i gdzie odpowietrzyc pompe - też z góry jej nie widac, musze sobie przeciągnąc autko do kolesia który ma kanał, może coś mi się rozjaśni. Dzięki za pomoc ![]()
|
camry TOYOTA DRIVER Camry Kombi 91 wałbrzych | 2004-06-17 08:07:55 Witam ze sprawnym sprzęgłem Tak więc poszedł siłownik, wystarczyła " gumka recepturka" Ile wchodzi płyny na MAX-a !!! z odpowietrzanie zurzyłem tego ok 0,2l z czego w układzie jest trochę ponad stka. Tłumika drgań nie ma. Odpowietrza się szybko i bez problemów. Pozdro |