| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-06-17 10:38:21 Wczoraj mialem fajna jazde z malaczem.Otoz wczoraj w robocie pierdolnela mi stacyjka.NIe moglem wogole wsadzic kluczyka, a jak juz wsadzilem to nie szlo przekekrecic.
No to obudowe kolumny kierowniczej pociagnalem z buta polamalem ten plastik pozniej wzialem noz i ciolem kable przy kostce.Ludize sie na mnie dziwnie patrzyli zwarlem go na krotko ale jeszcze pier**# blokada kierownicy... probowalem ja ukrecic ale szybciej bym blache wyrwal niz urwal blokade... Zadzownilem po szefa.Szeryf rece rozlozyl i huja z tego.Ja wpadlem na pomysl zeby go przetransportowac do zakladu mojego ojca... jakies 300 metrow po miescie od miejsca defektu. Poowiem krotko ze co zakret musielismy przod narzucac w kierunku jazdy masakra.U starego wiartarka przewiercilem sruby ktore mocuja stacyjke. Powiedzcie mi jak najprosciej pozbyc sie blokady kierownicy ? bo jesli byloby to gdzies dalej to bylbym ujajony. |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-06-17 10:45:23 hmm u mnie stacyjka sie trzyma na srobie 12. tak jak w dfie.
sadze ze najprosciej jest ja odkrecic [ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2004-06-17 10:45:56 ] |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-06-17 11:01:02 A czy ja gdzies napisalem ze nie moge zdjac stacyjki ?
:> |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-06-17 11:04:12
ale blokada chyba jest w stacyjce |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-06-17 11:10:57 Tak jest w stacyjce.
Przez blokade nie moglem ruszac kierownica wiec dlatego przod musialem narzucac.Po rozwierceniu srub stacyjka sie rozpadla i juz moglem kierownica ruszac Co do urywania blokady to ja wolalem nie ryzykowac bo blacha do ktorej jest przymocowana kolumna kierownicy zajebiscie sie wyginala. |