MotoNews.pl

Problem z gazem w hyundaiu...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Czy ktos moze mi pomoc
Problem dotyczy instalacji w hyundaiu accencie'95-po jej zalozeniu pierwszy problem to wybuchy gazu w kolektorze-glownie podczas ruszania i jazdy na niskich obrotach(rozsadzily obudowe filtra powietrza,filtr i...PRZEPLYWOMIERZ(w nim jest mikser))-nie pomoglo zalozenie blokady antywystrzalowej(ja tez rozwalilo)ani wymiana swiec(i skrocenie odstepu elektrod do 0.8mm) i przewodow.
Poza tym od samego poczatku pali sie kontrolka CHECK ENGINE-mechanik powiedzial ze tak ma byc w hyundaiach i moze ja najwyzej odciac
Z tego co wiem ma komputer,emulator i niezbedne elementy
Dodatkowo pali ok 12litrow-analiza spalin wypada IDEALNIE
Kolejny problem to moment przelaczania na gaz(i odwrotnie)-auto gasnie
Bede wdzieczny za rady-bo wybuchy strasza przechodniow i...pasazerow
Producentem instalacji jest firma LANDI.

Nie to forum ?

Cytat:
2004-06-17 20:50:39, Vino pisze:
Nie to forum ?

jak to nie to forum ?? Co ty piszesz??

Według mnie to źle wyregulowany gas jest albo pojedź do lepszego gazownika, o ile taki istnieje

Cytat:
Kolejny problem to moment przelaczania na gaz(i odwrotnie)-auto gasnie

Tak miałem gdy sonda odbierała w za słabym zakresie po wyżej którego był ustawiony próg przejścia na ubogą mieszanke .Przestroili pod kątem takiej sondy i objaw ustąpił.Chyba zanim to zrobili także zdarzyły sie jakieś strzały ale nie jestem pewien,ale filtra nie rozwaliło nigdy (a te klapki to są nic nie warte)
pozdrawiam...

Hey, mialem na poczatku podobny problem, okazalo sie ze mam uszkodzona cewke zaplonowa (niby male pekniecie, a przebicia ze ho ho), a moze gdzies dostaje sie lewe powietrze? Co do check engine to bujda, wszystko ma chodzic jak ta lala, masz zaworki na kolektorku?a przewody na orginalne wymieniles? u nas to niestety jedyne rozwiazanie, uniwersaly starczaja na tydzien... co do palenia, to niestety accencior troche pije.

trzeba było wydać troche więcej na instalacje to nie byłoby problemów.. zmiana gazownika wydaje mi sie tu pożądana