[126] podsufitka "problem"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wlasnie..jakim klejem poradzacie "przykleic" podsufitke...a raczej sama wykladzine??
bo "orginalnej" nie chce mi sie wkladac..bo musialbym wymontowac klatke...a leniwy jestem...
jakies pomysly??

Bardzo często klei się Butaprenem. Przy okazji się nawąchasz w małym niewietrzonym nagrzanym powietrzeniu

dawaj supergluta przez igle

Mochu ty ćpunie
Ale w sumie to dobry pomyśł z tym klejem (nie wąchaniem )
Super glue może być trochę za rzadki i przesiąkać przez wykładzinę.

ja proponuje taśme dwostronna.

przyklej sobie zwylkym uniwersalnym (policośtam) to sie nie nacpasz zbytnio. no chyba ze wolisz

No, ja tez polecam butapren.
Superglut chwyta mocno ale tylke wiezchnią warste i łatwo to zerwac. A tasma dwustronna po pewnym czasie pusci ale wystarczy dociśnśc i znowu trzyma.

Ja mam u siebie kombinacje wszystkich trzech metod

Butapren na pędzel i jazda.Wydajnie i tanio.Proponuje też robić to na świeżym powietrzu i nie oddychać za głęboko.

Cytat:
2004-06-16 16:00:34, moch pisze:
Bardzo często klei się Butaprenem.

No ja u siebie też chyba tym kleiłem. Wygląda to estetycznie (pod kolor nadwozia prawie), materiał jest nowy, no i miejsca w środku pod sam dach

ostatnio kumpel przyklejal KLEJEM DO KASETONOW i sie trzyma.....

nie wiem czy wszyscy co sie wypowiadaja skumali o co mi chodzi...
chce przyklei wykladzine..do dachu..do golej blachy...a nie obicie podsufitki...do tej "dykty"...co jest w serii...
rozchodzi sie o to...ze ja nie mma wcale podsufitki...i chce przykleic wykaldzine do blachy dachu...
no..teraz juz chyba wszystko jasne

W moim klasyku na butapren kleił poprzedni właściciela uta do gołej blachy. Ma to tylko jedną wadę pod wpływem słońca się rozciąga.

Ja mam wykładzine do gołej blachy przylepiona.Zrobiłem to tasma 2-stronna.Taka do klejenia wykładziny do podłogi.Paski przez cała szerokosc w odstępach po 3-4cm.Dobrze cały dach troche papierem sciernym przetrzec i dobrze odtłuscic.Tasmy zeszło z 10 metrów-hehe.I trzyma super sprawdzone w 2 autkach

a wykladzine jaka masz??gruba...czy cienka i lekka??
bo chyba sprobuje najpierw z ta tasma dwustronna...bo akurat mam taka po remoncie w domq zostala...

jak mialem 126p(daaaawno temu) to też kleiłem podsufitke (bo kupiłem bez) prztykleiłem butaprenem filc (lub coś podobnego) 5mm do blachy i sie trzymało... więc polecam butaprem
ps
klei nie "próbowałem" , wole "WINKO"

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Żadną taśmą, tylko klej i dokładnie na całej powierzchni
ja sie najwięcej namęczyłem trzymając ją dociśniętą do dachu aż odpowiednio mocno złapie .

a ja proponuje klej polimerowy przynajmniej sie nie naćpasz
smarujesz wykladzine i dach czekasz az podeschna obydwie warstwy i przyklejasz...

Madcar
Cytat:
a wykladzine jaka masz??gruba...czy cienka i lekka??
bo chyba sprobuje najpierw z ta tasma dwustronna...bo akurat mam taka po remoncie w domq zostala...

cienka wykładznia
musi byc cienka bo sie da ładnie ułozyc,im grubsza tym wiekszy problem

no to jak mowilem klejem do tapet pomagalem kumplowi osobiscie wlasnie przykleic wykladzine i byla nawet gruba, posmarowal tym klejem tylko blache i potem tylko wzlozylismy wykladzine niecale 5 min i juz sie trzymala

No tak super Glue raczej slabo trzma za zadki ...
Butapren ..smierdzi
Klej do tapet moze tapety lepiej przykelei ale oglnie jesli nie smierdzi moze byc najlepszy najstosowniejszy
Tasma 2 stronna . tez moze byc

Ale moze by tak ladnie wymalowac np czarny mat ...