MotoNews.pl
2 Od czego jest ta kostka? (33530/27) - PT

Od czego jest ta kostka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Za schowkiem w tablicy rozdzielczej znajduje sie kostka której przeznaczenia nie znam.
Gruby czerwony przewód zakończony kostką z czterema wtykami,ciekawa sprawa że nawet nie jest to zabezpieczone żadnym bezpiecznikiem.
Co FSO mogło planować w tym temacie?

Jak zdejmowałem deskę u siebie to też ją znalazłem. Ale przeznaczenia niestety nie znam. Może ktoś to wie!

widze ze poldki kryja wiele tajemnic, ja w DF niczego takiego czego by sie nie dalo wytlumaczyc nie znalazlem

Az sam jestem ciekaw do czego to moze byc, wiec dolaczam cie do pytania

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2003-12-14 21:01:10 ]

A jest tam w ogóle napięcie? Pojawia się w momencie przekręcenia kluczyka?

możliwymi opcjami są elektryczne siedzonka albo szyby. choc nie wiem czy o tym dokladnie mowicie.

Na kostce jest stale napiecie niezalezne od zapłonu

Kostki od foteli sa w okolicy gasnicy (pod wykladzina).

Ja tam wpiąłem kostkę od fabrycznej wiązki orginalnego central zamka, ale to dopiero jeden przewód wykorzystany. trzebaby looknąć w najnowsze wydanie Morawskiego jest tam rozrysowna cała wiązka z podaniem przeznaczenia kostek.

Cytat:
2003-12-15 00:42:48, predki pisze:
... najnowsze wydanie Morawskiego jest tam rozrysowna cała wiązka z podaniem przeznaczenia kostek.

O! To się coś poprawiło?

A swoją drogą to Danield ma ciekawego polda, ciągle coś tam znajduje , jeszcze trochę i wyskrobie klime.

W Morawskim nie ma zaznaczonej tej wiązki-mam dość świeże wydanie.
Leon podejrzewam że jakbyś wywalił schowek to u Ciebie też bedzie ta kostka
To musiało być jakieś osobne urządzenie bo ten plus nie ma zabezpieczenia zadnego.

ta kostka jest nie wiem do czego, ale występuje chyba w każdym szerokim caro. Nie martwcie sie - ona nie szkodzi, a zawsze można ja do czegoś wykorzystać...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2003-12-15 15:33:04, OLO pisze:
(...) a zawsze można ja do czegoś wykorzystać...

Właśnie z niej korzystam

A moze do tej kostki podlacza sie PC-ta i zmienia sie oprogramowanie silnika,taki chip tuning

Do kompa kostka jest obok

Cytat:
2003-12-15 15:39:18, danield pisze:
Do kompa kostka jest obok

U kogo jest,u tego jest

Założ sobie do klekota

Wiązka jest na wkładce do Morawskiego (może jej nie masz-wkładki lubią ginąć) - mam przedostatnie wydanie- akurat nie pod ręką bo jestem w pracy ale pamietam że też szukałem tej kości i znalazłem.

Cytat:
2003-12-15 16:08:00, predki pisze:
Wiązka jest na wkładce do Morawskiego (może jej nie masz-wkładki lubią ginąć) - mam przedostatnie wydanie- akurat nie pod ręką bo jestem w pracy ale pamietam że też szukałem tej kości i znalazłem.

Jest zaznaczone jaką funkcję miała pełnić?

Ta wiązka jest w moim ATU+ i podobno służy do podłączenia klimatyzatora.

We wkładce kostka jest opisana jako "złącze zasilania z alternatora" to oczywiscie wszystko wyjaśnia