Co sądzicie o Furgonie GAZ-2705 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie??
Czy ktoś się spotkał lub słyszał coś na temat Furgonu Lady GAZ-2705.
Chodzi mi dokładnie o użytkowanie i niezawodność tego autka, ponieważ zastanawiam się nad kupnem takowego.
Z góry dziękuję za pomoc.

Kolego, to nie jest furgon produkcji łady. Łada to łada (czyli vaz), a gaz to gaz. GAZ = Gorkovskij Avtomobilnyj Zavod; VAZ = Vołżskij Avtomobilnyj Zavod. Z resztą gaz to jest producent legendarnej Wołgi. Co do samego furgonu - hmm... nie wiem, myślę, że jest to porównywalny samochód z naszym Lublinem. Nie wiem czy chcesz nowy czy używany, ale jeżeli nowy to muszę Ci powiedzieć, że weszła teraz nowa generacja modeli bardzo nowocześnie wyglądająca. Później pokażę zdjęcia, bo teraz nie mam czasu.

Dark Rider
Dbry wybór kiedys było porównanie w autoshicie Lublina z własnie Gazem i wypadl calkliem calkiem dobry silnik Diesla koła na bliźniakach nowocześniejszy silnik na wtrysku bezpośrednim i mocniejszy także ogólnie fajne autko do firmy przewozowej

jesli mowa o vanie po tytulem GAZela, to widzialem niedawno taki funkielnowka na gieldzie pokazywany.... I musze przyznac, ze lublin przy nim wygladal jak b.ubogi krewny.
GAZela ma eleganckie wnetrze i jest dosc dobrze wykonana. Niestety - o silnikach nic nie wiem...

Macie jakieś fotki?

Fotki, fotki, fotki plizz

Co do silnika to o ile się nie mylę dają tam Andorię, czyli silnik jest polski. Ale nie jestem w 100% pewny. Jeżeli chodzi o koła na bliźniakach to oczywiście tylko wersje na dmc powyżej 3,5 tony (czyli już na kategorię prawka C1), bo z dmc do 3,5 tony są normalnie cztery koła bez bliźniaków z tyłu. Pozatym chciałbym też dodać, że występowały wersje i 4x2 i 4x4 (tylko nie wiem czy obydwie były u nas dostęptne), były też różne wersje nadwoziowe. A teraz obiecane fotki:
stara gieneracja:

nowa gieneracja:

Warto jeszcze dodać, że ta nowa gieneracja już jest w sprzedaży, np. w Bydzi sprzedaje ją firma "Exmot" - oprócz tego dealer Citroena, Lublina i Iveco. Warto zauważyć, że w przypadku nowych samochodów właśnie u tego dealera ceny moim zdaniem są bardzo korzystne, konkurencyjne z Lublinem, także w przypadku nowego dostawczaka warto to rozważyć. I nie trzeba się ładować od razu w coś w stylu ford Transit, jeżeli za znacznie mniejsze pieniądze można kupić równie przyzwoity i wytrzymały samochód. No ale to mówię raczej teoretycznie bo jak rozumię Ty chcesz kupić używany...
Pozdrówka
Klubowa encyklopedia: Miły

Witam
Pewnie dieselek bedzie bardziej interesujacy??
GAZ 560: 4 cyl,rzedowka,z torbodoladowaniem,wtrysk sterowany mikroprocesorem na licencji Steyr
poj 2134 ccm
stopien sprezania 20.5
moc 95KM (70kW) /3800 obr/min
moment obr 200 Nm/2300 obr
objetosc 9m3
ladownosc 1350 kg,
wysokosc podlogi 725mm

kilka widzialem na naszych tablicach,wiec pewnie jakos to sie toczy.Nic wiecej na ten temat nie potrafie powiedziec

ostatnio bylem na komisie przy salonie daeewo i tam prowadzą sprzedaz Gazeli i ogladalem dwie wersje furgonu z napedem 4*2 i 4*4i wydaje sie bardzo dobry samochod w cenach polskiego LUBlina wykonanie dosc dobre i silniki Andorii z turbem i intercoolerem .Szczególnie zaciekawil mnie model z napedem na 2 osie.

ja jedynie moge dopowiedziec, ze jakosc aykonania jest zadziwiajaco dobra. Kokpit spasowan wiele lepiej niz w 110. Widzialem furgon, zamkniety blaszak. Wewnatrz mial obite sciany, a na podlodze blache ryflowana.... aczkolwiek to moze u nas dokonczono.

pytanie tylko - jak z serwisem. Silnik polski, to ok. Ale co z reszta????

wiem że młody JAnuszewski swojego czasu ujeżdżał takowe auto. podjadę jutro i podpytam o wrażenia.

Miły.
Chcę kupić nowy samochód, żeby w niego nie wkładać kasy na początek. Tylko wlać ropę i jeździć.
Dziękuję wszystkim za pomoc.

A jednak nowy...
No to w takim razie kupisz tą wersję nowszą co jest na zdjęciach Andrzeja i moich.Tylko mówię - problem może być z kupieniem, bo nie wszędzie takie gazy sprzedają. Np. u nas w Bydzi to i owszem, jak mówiłem firma "Exmot", ale czy w Twojej okolicy to nie wiem. W kazdym razie jak mówiłem cena porównywalna z naszym Lublinem, silnik praktyczne ten sam jeżeli się nie mylę (i tu i tu Andoria Andrychów), duża ilość wersji nadwoziowych, także będziesz miał trudny wybór między Lublinem a gazem. W każdym razie życzę powodzenia.

Adasco, Ty się pytałeś o serwis. Myślę, że w każdym salonie od razu będzie serwis. Tylko mówię - problem jest innego rodzaju - takich salonów z Gazelami jest w Polsce śladowa ilość. Nie wiem czy np. w Katowicach można kupić Gazelę. Jeżeli Kolega już tak bardzo by się na nią napalił a salonu w Katowicach nie ma, to by musiał kupić sobie np. w Bydzi, a wtedy to rzeczywiście dupa ze serwisem bo nikt by nie dojeżdżał. No chyba że gdzieś na Śląsku sprzedają Gazelę, to wtedy ze serwisem powinno być ok.

[ wiadomość edytowana przez: mily_byd dnia 2004-06-25 20:43:04 ]