Klima

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z klimą. Nabiłem w kwietniu i juz przestala chłodzić.
Zostało ok.300 g czynnika. gdzie mogą być nieszczelności i jakie mogą być koszty ew. naprawy

Mialem to samo niecaly miesiac temu...

Na 90% nieszczelnosc jest na skraplaczu, niestety tylko wymiana na nowy
Koszty to w sumie ok 800
Skraplacz ok 400 + wymiana i ponowne napelnienie czynnikiem

Masakra - takie to drogie?? Czesto takie rzeczy sie psuja?? Czy to tylko sporadyczne przypadki

To pewnie dam sobie spokój z klimą.
Bedę jeździł na zimnego łokcia

Cytat:
2004-06-16 13:00:39, raby1 pisze:

Dobre

Cytat:
2004-06-16 13:00:39, raby1 pisze:

Jak to Martyna Wojciechowska w TVN Turbo jakies auto prezentowala i mowila ze idelanie sie nim jezdzi w stylu Zimny Lokiec Cafifornia

Peługełot 307CC
A odnośnie tego skraplacza - czy on tak standardowo się psuje? Ojciec w megane od 1997 czy 98 roku kiedy to ją kupił tylko co dwa lata uzupełnia czynnik chłodzący i tyle. Nawet nie wie co to odgrzybianie czy coś takiego.

Niestety nasze skraplacze sa delikatnie mowiac _ujowe. Jak tylko przyjedzie jakies Espero do klimatyka to ten bez patrzenia mowi: "skraplacz do wymiany" i niestety w 90% procentach sie to potwierdza...

Moja Klima chodzi bez zarzutu
zurzycie gazu zwiększa się o ok 5-10%
raz do roku minimalnie uzupełniam czynnik
raz w tygodniu conajmniej na 15 minut chodzi (smarowanie !!!)

ale zimne łokcie są sexi !!!!
a propos słyszałem informację że jakiś Anglik odmroził sobie lewą stopę jadąc z Londynu do Liverpool'u ... he he

A wie może ktos gdzie jest dobry( tani) klimatyk w Lublinie???

zapomnieliście drodzy koledzy o chłodnicy i przewodach. Jak kupiłem swojego Desperados to usterkowicze zamontowali u poprzedniego właściciela przewody z obejmą do tego dziurawa chłodnica. Nie do naprawienia! po wymianie tych rzeczy 3 lata jeżdzę bez naprawiania i uzupełniania. Znajomy ma mesia i co roku uzupełnia czynnik chłodzący.
z pozdrowieńkami MalinII

O niczym nie zapomnielismy
Chlodnica klimy to wlasnie SKRAPLACZ (uzywa sie jeszcze nazwy "kondenser")

Przepraszam zwracam honor. Moje niedouczenie.
MalinII