Pytanie o ABS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cze
Co moze byc nie tak - aly czas swieci kontrolka ABS - i oczywiscie uklad nie dziala.
klocki , tarcze, plyn, przewody , tak hamulcowe jak i elektryka na pierwszy rzut oka OK.
U mnie problemem byla uszkodzona izloacja na przewodzie ktory przekazywal sygnl z tylnych kol do skrzynki a kolegi nic nie pomaga - porozlaczalismynawet wszystko i polaczylismy wszystko z powrotem i dupa ........

ale hamuje czy wogóle nic??
może brudny czujnik ruchu kół??

A sprawdzales zasilanie ukladu?? Bezpieczniki ok?? U mnei kabelek byl np przeciety. Przetarl sie sam w miejscu dosyc niewidocznym (bo pod obudowa filtra) prawie 2 tygodnie do tego dochodzilem - sposobem jest odlaczenie komputerka i sprawdzenie z ksiazka i schematem w reku calej wiazki kabli!! Kabelek po kabelku.

Wiec zycze powodzenia i stalowych nerwow - ja to jakos znioslem

Cze
Hamuje, ale bez wlaczania ABS - jak w moim starym UNO po prostu ABS-u brak a hamulce sa...

Cze.
Napisz czy jak włączysz zapłon to też świeci czy zapala sie dopiero jak ruszysz z miejsca. Jeżeli dopiero sie zapala jak ruszysz to znaczy że czujnik jest walnięty. Jeżeli tak to po prostu podnieś auto zakręć każdym kołem po kolei i sie dowiesz pprzy którym kole jest coś nie tak.

u mnie tesh sie swieci caly czas ale mam urwane to co kabelak sie na to zaklada zasniezalo albo zardzewialo i odpadlo i sie swieci HEHE

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

Jeżeli to jest ABS sterowany elektron. to często jest tak że zwyczajnie przeciera się przewód i komputer widzi błąd jest konieczne spr.całego obw. Najłatwiej porozpinać gdzie się da i przedzwonić przewód.