Moze ktoś poratuje????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam od pewnego czasu mam ambitny plan "wzmocnić" swoja 2107 hamulce juz wymieniłem na wegierske i jest oki ale teraz kombinuje jaki kolektor rurowy 4-2-1 wstawic na stronce fiata znalazłem cos o tym ale no nie wiem czy to da rade?? moze ktoś z was cos z tym kombinował i cos wie? a i wogóle jakies ciekawe rzeczy na temat szeroko pojetego "tuningu" mechanicznego Lady 2107 1300 ale to troszki zarzynanie by było >oki thx wszystkim!!! pozdrawiam !!!!! Lada4ever

Na tej stronce znajdziesz wsdzystko o tuningu lady 1300, oraz o kolektorze 4,2,1 rowniez.
Stronka
Powodzenia.

dzieki piękne pozdrawiam wszystkich LADAwariatów

Arsen, szukaj watków pt Tunnig 2107, czy Lada doma , zrreszztą temat się przewijał w woielu innych watkach

np.
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=25769&c=12&f=22

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=24074&c=13&f=22

hmm jak chce wywalic puszke z pod tyłka to od jakiej łady mi tam spasuje rurka?

Ja po założeniu całego wydechu 50mm do 21072 (wtedy jeszcze 1300) w renomowanej firmie tuningowej ( tak przynajmniej o sobie myślą ) i kolektora robionego na zamówienie 4-2-1 uzyskałem prawie 2KM Najdroższe konie w stadninie...
Niestey efekty pojawiają się wyraźnie dopiero przy całościowym tuningu, a tu trzeba mieć albo dużo kasy, albo cierpliwości, a najczęściej jedno i drugie...

4-2-1 sam dorabiałeś?i ile cie wyniosło?
ja planowałem wstawic od polda gsi ponoc da rade i cos tam daje a jak robiłes ten tun. to sprerzynki tez zmieniałes?
bo w sumie to mozna amortyzatorki usztywnic i chyba starczy przynajmniej u mnie za miekka to ona nie jest
pozdrawiam ladaśmigaczy

Cytat:
2004-06-05 19:16:33, arsen pisze:
4-2-1 sam dorabiałeś?i ile cie wyniosło?
ja planowałem wstawic od polda gsi ponoc da rade i cos tam daje a jak robiłes ten tun. to sprerzynki tez zmieniałes?
bo w sumie to mozna amortyzatorki usztywnic i chyba starczy przynajmniej u mnie za miekka to ona nie jest
pozdrawiam ladaśmigaczy

Ja nie mówię o pieniądzach , bo Urząd Skarbowy ma wszędzie swoje czujki
Sam oczywiście nie dorabiałem tylko zleciłem tę robotę .
Od polda gsi kolektor na pewno ma inną flanszę ( w poldzie gaźnik masz chyba po drugiej stronie silnika, a w ładzie jeszcze między rury wydechu trzeba kolektor dolotowy wcisnąć- dużo rzeźby , ale może mniej niż budowanie samemu od podstaw.
Powodzenia-bo nikt w Klubie chyba tego jeszcze nie próbował?

Nie wiem co masz z zawieszeniem, że nie jest za miękkie???
Powinno być ... Może tylko to takie Twoje subiektywne odczycia? Spróbuj przejechać się trochę "sportowo" i zobacz czy nie przechyla za mocno na boki. W twardym zawiasie łada jest niewzruszenie pozioma...W miękkim kładzie się na boku pokazując podbrzusze w ostrym dynamicznym nawrocie.

co do wykładania sie na boki no to jasne ze sie kładzie ale jak patrze na inne lady jak wchodzą w ostrzejszy zakręt to ja moge na luzaczku ten sam zakręt myknąć o jakies 20-30kmh szybciej i dopiero złapie taki przechył troche to czasami nie fajme bo w końcu tył lekki i czesto sie kończy wyprowadzaniem z poślizgu ale bez tego ile mniej frajdy by było nie a poza tym to w gsi jest dosyć płaskie to 4-2-1 z tego co wiem i nawet chyba juz ktoś to montował ale jak nie to chyba damy rade coś po wyginac bedzie jeździc wazne zeby cos to dało zeby juz nie była taka "kucata" dynamika!

pozdrawiam

aaaaaaaaaa

moze ktoś wie po ile i czy wogóle sa przeźroczyste nakładeczki na światełka do łady 2107?widział to juz ktoś w użyciu?jak o sie prezentuje?

Witam,
ARSEN , napisz mi 2 słowa o wzmocnionych hamulcach na czym polega ich wzmocnienie ? albo podeslij mi jakis lin zeby poczytac