Brc fly seqent a seqent24

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć witam wszystkich! to mój pierwszy post mam getza 1.3 udane autko i zakładam własnie LPG jako że termin montazu mam w końcu września zbieram opinie o gazie w getzu. W ASO zaproponowano mi montaz seqenta 24 za 3300 zamiast fly'a i to jest kuszace ponad 1kpln w kieszeni a goscie mówią że będzie chodziło nie gorzej i będzie gwarancja cos tam było mowione że u nich nie będzie problemu z gwarancją a za inne ASO nie ręczą ale i tak tylko u nich serwisuję więc to raczej drobnostka. Podobno te instalacje róznią się nieznacznie: inne wtryskiwacze i uboższa elektronika w seqencie 24 ale działaja równie dobrze. Czy ktoś ma doswiadczenia podobne do moich może jeździ na seqencie 24? Jak myslicie warto oszczędzać ja wychodze że instalacja LPG ma się jak najszybciej zamortyzować przy tej tańszej to by się spraawdziło z drugiej strony jak maja byc kłopoty z eksploatacją to nie ma co oszczędzać wydac 3,3kpln i nie byc zadowolonym. Podobno będzie mi palił ok.8 l lpg czy tak jest?
pozdrawiam all

odpowiedz na Twoje paytanie mozesz poszukac w poscie o gazie do accenta bedzie ponizej. Ja tez to osobiscie przerabialem ale niesttey ten tysiac raczej przesadzi... To zalezy wszytsko od osob ktore montuja jezeli oni sami namawiaj cie na tansza to nie widze problemu bo jakby bylo odwrotnie to juz inna sparwa. Ale z tego co slyszalem gaz w getzie dobrze chodzi wiec mapy i inne funkcje jakie posiada brc fly sa zbedne jak dobrze zamontuja bedzie smigac tym abrdziej ze masz 1.3 to tak nie odczujesz niczego pewnie

A to ciekawe , ze proponuja sequenta 24 bo oficjalnie hyundai polska pozwala montowac do aut gwarancyjnych tylko fly sequent. Moze warto dowiedziec sie w centrali czy cos sie zmienilo, zeby w razie jakichs problemow nie miec utraty gwarancji. Gdyby jednak zmienili zdanie to ja bym zakladal sequent 24, niewielka, prawie zadna roznica od fly sequent a 1100 w kieszeni (sam mam fly sequent w Getz 1.1)