Gdzie wystroić seryjny gaźnik -> Pony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam;
chcę wystroić gaźnik w Ponym, niestety sam chyba sobie z tym nie poradzę- wiecie gdzie i kto by to dobrze zrobił?? Proszę o jakieś namiary jeśli macie

pozdr

na pewno nie w Radomiu, przynajmniej ja nie znam takiego warsztatu, ale był kiedyś pewien gość, miał szyld, nawet inż. sobie wpisał, pojechałem do niego bo znajomi twierdzili że to magik wysokiego lotu, poza wkrętakiem i sprayem wd 40 nie użył nic, zainkasował (wtedy) 50zł i dosłownie nic nie zrobił, bo stwierdził że jest ok.;
ja osobiście problem z gaźnikiem widzę tak:
jest to urządzenie typowo mechaniczne i jak każde zwyczajnie się zużywa, występują luzy na przepustnicy, erozja dysz paliwowych itd. stąd prosty wniosek że do starego gaźnika nie warto aż tak się napinać, jeśli dobrze silnik pali i nie za dużo, ma dobre przyspieszenie to nie warto przy nim grzebać, dużo na temat pracy gaźnika i układu zapłonowego mówią świece;

pewnie zaraz posypie się na mnie grad postów że uprawiam druciarstwo itp; nic podobnego, ja po prostu oceniam realnie problem, utrzymać w idealnym stanie stare auto, to są po prostu koszty, analiza spalin w układzie z gaźnikiem to temat dla badaczy

Akurat jestem w temacie
W sobotę byłem u facia . Ustawił mi skład mieszanki na analizatorze spalin. Podejrzewałem , że jest coś nie tak bo sooooro palił . Zapłon OK. Po ustawieniu ( miał za bogatą mieszankę ) , pali duuuuuuzo mniej i jest duuuuuzo żwawszy

Cytat:
2005-05-19 13:59:01, Marek-B pisze:
Akurat jestem w temacie W sobotę byłem u facia . Ustawił mi skład mieszanki na analizatorze spalin. Podejrzewałem , że jest coś nie tak bo sooooro palił . Zapłon OK. Po ustawieniu ( miał za bogatą mieszankę ) , pali duuuuuuzo mniej i jest duuuuuzo żwawszy

Ok, ale gdzie można tego facia znaleźć?? jakiś namiar??

W pierwszej lepszej stacji diagnostycznej . Muszą mieć analizator spalin

Zasięgnąłem troche info; w w-wie można to zrobić na:
-ul Szpacza 13
-ul Dobra obok salonu Forda
-ul Szarych Szeregów