MotoNews.pl

Wskaźnik ciśnienia oleju / amperomierz [df]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pomysl, zeby sobie zalozyc wskaznik, ktory bedzie mi pokazywal cisnienie oleju. nabylem juz odpowiedzi (od 0 do 0,6 MPa), ale musze jeszcze zmienic czujnik w silniku na taki z polda, bo fiatowski jest przystosowany do kontrolki i inaczej dziala.. slyszalem, ze w silniku 115c.076 jest zaslepione miejsce na drugi czujnik - prawda to? chodzi o to, ze nie chcialbym wywalac tego czujnika, co juz jest, bo kontrolka bardziej rzuca sie w oczy w razie czego.
chce tez zalozyc amperomierz - jaka skale powinien miec? mam od 20A na minusue do 20A na plusie... wystarczy?
dzieki, pozdrawiam

zaslepiony powiadasz? ogladalem goly blok i niczego takeigo nie znalazlem, a w pierwszych poldkach jest on przykrecany w miejsce czujnika kontrolki a czujnik kontrolki jest na takiej odboczce i wszystko w jednym otworze,

mozna by powiedziec zeby wziasc z poldka caly ten element mocujacy i po sprawie, ale niestety w kancie naprzeciw czujnika od kontrolki oleju jest jakies koromyslo od hamulcow (nie wiem co to jest, w kazdymbadz razie w polonezie z 89 mialem to przykrecone obok pompy hamulcowej)
i wkrecic sie wkreci, ale wchodzi na styk z minimalnym luzem i jak wiadomo jak silnik pracuje to troche sie gibie i pewnie by obijalo

dobrym rozwiazaniem bylby wskaznik cisnienia oleju VDO gdyz czujnik dedykowany do niego ma w sobie tez odrazu czujnik kontrolki, i jest on wielkosci czujnika z poloneza,

i wkreca sie go zamiast czujnika kontrolki i odstaje od bloku max 45mm a nie jak w przypadku polonezowskiego czujnika z odboczka 70mm

dzieki za informacje, bede kombinowal dalej.