[126]Który amortyzator lepszy ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie mam w swoim 126 zrobiona glebe ale przod nie ciekawie sie zachowuje a mam na przodzie czerwone gabriele czy lepiej bedzie gdy założe tylne amory seria ???

A masz w resorze dodatkowe pióro???
Ja mam i mam tylne KYb z przodu, mogły by byc trońku twardsze jeszcze ale itak jest lepiej niż na przednich. Ogólnie musisz sprawdzić czy twardszy jest Gabriel czy seria

Hudy za przeproszeniem... juz ktorys raz z kolei...
Czy umiesz kozystac z wyszukiwarki???
Nie zebym byl niemily czy co ale twoje topiki powstaja jak grzyby po deszczu i to na tematy ktore sa poruszane miliony razy.

Bez urazy.

niemam dodatkowego pióra a temat niewiem czy był ale szukałem i nic nie znalazłem na temat porównania tych których sie pytam

Jak nie masz pióra to półbiedy, może być ten albo ten, zależy co chcesz uzyskać (komfort, twardość czy coś) bo do 6 piór to koniecznie twarde amory, bo inaczej bedzie skakał

no własnie na gabrielach przednich troszke skacze muwisz zakładac tylne ??acha i mam jeszcze pytanie bo mam jakies amory krosno przód kolor niebieski niewiem czy ten niebieski cos oznacza bo widac ze farba orginał

Wiecie moze gdzie w Warszawie mozna kupic takie utwardzone amorki, np. KYB albo Gabriel? Pytalem na gieldzie na Zeraniu ale tam juz od dluzszego czasu nie ma nic poza seryjnymi amorkami z Krosna.
I jeszcze jedno: robil moze ktos z Was takie proby jak zamontowanie twardszych amortyzatorow do seryjnego resoru i sprezyn? Jakie byly efekty?

jak zalozysz 6 pior i twarde amorki to plaby z zebow ci na dziurach powypadaja na przod spokojnie obleca seryjne amorki ewentualnie laga do resora ale to tez nie na kazde waruknki, co innego z tylem ale to inna historia

Ja mam tak jak Abdull tylko bez dodatkowej lagi z przodu, wszystkim polecam, zadnych problemów, choć wydaje mi się że te tylne amorki na przód są troszke za krótkie mimo obniżenia przodu. Mamy już na to patent z abdullem ale zobaczymy co z tego wyjdzie

Ja mam seryjne amorki krótkie. Zachowuje się świetnie. Dodam że resor mam progresywny na zamówienie robiony i on na starych długich serjnych przednich amorkach też się świetnie zachowywał. Przy moim obniżeniu tylne amortyzatory są całkiem dobre na przód. Amorki seria tylna na przód to dobry pomysł.

załózyłem do przodu tylne krosno i jest o niebo lepiej teraz to jestem zadowolony hehe

Z tymi tylnymi to wydają mi się minimalnie za krótkie, mam resor na prosto

a te tylnie na przód to jak zakładacie? na chama tak byle jak bo one są mniejszej srednicy i mają inne "kombinacje" podkladek w miejscach mocowania

Cytat:
2004-06-21 14:45:39, snail pisze:
a te tylnie na przód to jak zakładacie? na chama tak byle jak bo one są mniejszej srednicy i mają inne "kombinacje" podkladek w miejscach mocowania

pasuja bez problemu, nie trzeba na chama

jak ma sie resor z dodatkowa laga to poco jeszcze amory utwardzane a ja mam tylnie za przodu i jest spoko polecam

Cytat:
jak ma sie resor z dodatkowa laga to poco jeszcze amory utwardzane a ja mam tylnie za przodu i jest spoko polecam

Jak masz dodatkową lage to musisz miec twarfdszy amor który Ci zdoła tą lage stłumić, inaczej bedzie skakał

tylko czym twardsza zawiecha tym gorsza przyczepnosc na dziurach tak mi sie zdaje ja mam tylne i jest wmiare spoko

dodatkowej lagi ci nic nie wytlumi, to jest bezsens na polskie drogi, chyba ze na torze chcesz tym jezdzic, zrob normalny sklepany polmiekki resor i do tego PORZADNY amortyzator gazowy jak bilstein. kolo bedzie mialo caly czas przyczepnosc z podlozem i gwarantuje ze na takich amorach resor sie nie usmiechnie...

Toi fakt z dodatkową lagą zawsze na dziurach będzi enei ciekawie. Ja mam lage główną dodaną, jak by tak doadać jakąś mniejszą to myśłe że nie byłoby tak żle i tylny amor by to wytłumił cąłkiem dobrze ale to tylko gdybanie

ja bym wybral opcje - cale zwieszenie Krosno. Kumpel ma w baczki i na prawde sprawuje sie zajebiscie, a z takich innych konfiguracji to z tylu Bilstein a na przod seria od tylu