Czym pomalować FELGI???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam nadzieje, że nie było już tego tematu
Skorzystałem z wyszukiwarki, ale nie znalazło

Czym pomalować wypolerowane felgi???
Chodzi o coś, co nie będzie odłazić od temperatury i będzie przezroczyste
Jak to zrobić, żeby rant był jaśniejszy, a tarcza ciemniejsza???
Znaczy co dodać lub jak to pomalować???

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Wujek-Kajtek dnia 2004-06-25 19:59:28 ]

nie wiem czy dasz rade pomalowac polerowane felgi bo bedzie wszystko odlazic a jak bardzo chcesz to pomaluj klarem od jakiegos metalica

Czyli najlepiej rzucić na to grubą warstwe porządnego wosku?

a rudy pomysl o tym!!

Pomaluj jak masz juz mocno zniszczone.Przelec najpierw je papierem na wode,zeby je lekko zmatowic,naloz farbe,a nastepnie pomaluj lakierem bezbarwnym-najlepiej kilka warstw,farba sama z siebie nie zejdzie z polerowanej felgi,tylko podczas obicia np:kamieniem.

Cytat:
2004-06-25 21:20:41, mufaz pisze:
Pomaluj jak masz juz mocno zniszczone.Przelec najpierw je papierem na wode,zeby je lekko zmatowic,naloz farbe,a nastepnie pomaluj lakierem bezbarwnym-najlepiej kilka warstw,farba sama z siebie nie zejdzie z polerowanej felgi,tylko podczas obicia np:kamieniem.

jaK NIE ZEJDZIE POLEROWANA POWIERZCNIE TY NA OCZY WIDZIALES JEST TAKA GLADKA ZE TAN LAkier w ogule nie chwyci takiej powierzchni

Cytat:
2004-06-25 21:59:38, barrys pisze:
Cytat:
2004-06-25 21:20:41, mufaz pisze:

jaK NIE ZEJDZIE POLEROWANA POWIERZCNIE TY NA OCZY WIDZIALES JEST TAKA GLADKA ZE TAN LAkier w ogule nie chwyci takiej powierzchni

chwyci chwyci.... ale za zbyt wysoką cenę ponieważ jest to proces podobny do galwanizacji (czyli np. chromowania) więc lepiej po prostu często myć i woskować takie fele

dlatego napisale zeby zeszlifowac najpierw,a polerowana powierzchnie widzialem.
Chodz na czata.

wiekszosc felg alu ktore fabrycznie wystepuja w wersji "polerowanej" tak naprawde nie jest polerowana tylko toczona po odlaniu "na gladko" co zapewnia ladny polysk i odpowiednia przyczepnosc dla lakieru bezbarwnego, alu polerowane na lustro szkoda wogole malowac po pierwsze dlatego ze lakier bezbarwny zawsze odbiera troche polysku a poza tym trwalosc takiej powloki... jesli sie zdecydujesz na spolerowanie felg to potem do konserwacji bardzo dobre sa preparaty do odnowy i konserwacji metali kolorowych, ja korzystam ze srodka firmy "starwax" mozna kupic w obi...

ps: wujek , jak bys zapomnial czy cos to twoje 3 felgi nadal leza u mnie od niedzieli w piwnicy....w poniedzialek rozdam je biednym dzieciom na osiedlu.... ehehe zartuje ale wez je sobie odbierz co??

Spoko Bart Jutro ostatnie egzaminy i bede mógł się zgłosić po felunie
W niedziele albo w poniedziałek, jak Ci bardziej odpowiada