Lampy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chce sprobowac wlozyc lampy lexus look do mojego poniacza przypasowac z jakiejs innej fury moze macie na ten temat jakies koncepty prosze o opinie

Stare BMW 3. Powinny pasować jako tako. Pogadaj ze speedem, kiedyś prowadziliśmy na ten temat dyskusje

si sinior

najbardziej zblizone są od BMW (dałem d... bo mogłem kpl za 400 pln ) jedź do jakiegoś sklepu tuningowego i poprzymierzaj bo nie pamiętam dokładnie od jakiej wersji to było daje sobie 2 miechy na zrobienie lexów z lamp od Ponego a jak nie to wracam do pierwotnego planu

najłatwiej to chyba dopasować te od BMW E36

Lexusy juz z mody wychodzą. Lepej diodowe sobie zrobic jak juz

A ja tak troche odbiegne od tematu, bo widze ze ciapong kupil autko

Ciapong rzuc fotami Calineczki :: ...pokaz czarna supersport fure

sorka za OT

[ wiadomość edytowana przez: Richie dnia 2004-05-23 00:50:39 ]

Mi sie podobaja lexusy z 206

fajne lampy ma lexus IS 200
do poniacza by niezle pasowaly

ale takie kupic tanio to raczej niemozliwe

a mi przyszedł do głowy taki pomysł że może by z pleksiglasu zrobić klosz a kolorowe żarówki na kierunkowskazy i stopa.

mój plan jest w sumie bardzo podobny może w krótce będą już jakieś pierwsze efekty

Co do pomysłu, to klosz można zrobić z poliwęglanu, na bazie oryginalnego klosza, natomiast jako żarówki mozna wykorzystać coś takiego, co w sklepie tuning.pl figuruje pod nazwą colorfull rotary lights - żarówki diodowe. Powinno nieźle wyglądać w efekcie końcowym. Tylko jeden problem - trzeba znaleźć firmę, która podejmie się zrobienia takich kloszy za stosunkowo normalne pieniądze.

a chciałem sie jeszcze zapytać czy za przyciemnienie kloszy to ganiają czy mozna sobie troche przyciemnić?

Cytat:
a chciałem sie jeszcze zapytać czy za przyciemnienie kloszy to ganiają czy mozna sobie troche przyciemnić?

Ja sobie przyciemniłem 3 lata temu i przez ten okres ani razu błękitny się nie przyczepił. Jak przyciemnisz to delikatnie, to nie będzie problemu.

ja miałem 3 lata przyciemnione ale raz mnie niebiscy ścigneli w sumie tylko

No i jak sie zakonczyla przygoda z kolegami palami??

pouczeniem

Ja mam przyciemnione lampki i jest dobrze he he

bezpieczniej jest przyciemnić część kierunkowskazową i cofania, resztę zostawić w czerwonym kolorze. wtedy efekt jest podobny jak w astrze classicu a niebiescy myślą że to taka wersja. przy całych czarnych lampach to od razu wiadomo o co chodzi. ja kombinowałem jeszcze inaczej w moim starym poniaczu. chciałem mieć efekt amerykańca i fajną długą pozycję. pomalowałem kierunek na czerwono i zrobiłem tam pozycję a kierunek zrobiłem wsadzając pomarańczową żarówkę w cofania. zamieszałem kablami i było extra. nikt takiego nie ma. wadą jest rezygnacja ze światła cofania ale przy odrobinie chęci ten problem szybko sie rozwiązuje. mi sie nie chciało.

zrób zdjęcie jakl to wygląda bo az ciekawy jestem