Glowica bambino.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wlasnie dzisiaj zanabylem za symboliczna kwote glowiczke bambino i druga zwykla 650 jakis czas temu (fotka glowic w profilu). i teraz zglupialem bo mialem juz zabierac sie za przygotowanie tej 650 a dzisiaj wpadla bambino w moje rece i nie wiem ktora sie zajac? mam zamiar splanowac pozniej i nie wiem czy bambino sie nadaje do tego. w ogole nie wiem czy to 600 czy 650 bo nie ma nigdzie wybite, z ktorej da sie wiecej wycisnac? i tu jest maly zonk. przerabial ktos taka glowiczke? chcialem potem wrzucic zawory ssace od df`a tylko nie wiem czy ona w ogole bedzie pasowac i czy mi nie zamuli silnika. ogolnie jak ktos cos w tym temacie eksperymentowal prosze o info.

Słuchaj sprzedaj mi tą głowicę Bambino, potem dokładnie Ci powiem co i jak można z nią zrobić

hehe, a ile dajesz

jak wiesz to sie podziel wiedzą nie badz żyd

mountez ma taka narazie jest w fazie testow ale zapytaj jego

przeciez mountez ma głowice z pandy...

chyba ze jestem spiacy juz...

Głowica Bambino jest niezwykle wytrzymała. A mountez ma głowicę od Pandy.

mi chodzi o moc a nie o wytrzymalosc... a w ogole po czym wnosisz ze jest wytrzymala? jakies testy? miales/masz taka?

Cytat:
2004-06-23 15:54:48, Krzyh00 pisze:
w ogole nie wiem czy to 600 czy 650 bo nie ma nigdzie wybite

Oczywiście mogę się mylić, ale z tego co wiem to jak nie ma nigdzie napisu to właśnie jest 600.

Na 128% pewny będzie pomiar średnicy komory spalania(73mm-598 ccm, 77mm - 652 ccm). A co do wytrzymałości nie wiem... ale wiem że oblachowanie z takiego silnika by się mi przydało.

Cytat:
ale wiem że oblachowanie z takiego silnika by się mi przydało

mnie takze...

krzemowy: jakbys gdzies na szrocie zauwazyl dwa to dla siebie tez zamawiam;)))

Nie znam sięna podstawie testów. Pytałem w wielu zakładach planujących głowice. Poza tym widziałem taką zamontowaną na silniku splanowaną o 8mm. Podobno nie powstają żadne rysy, pęknięcia. Ale to wszystko moje rozmowy. zadnych testów. ale chętnie kupię ją od Ciebie nawet jak uważasz że ta głowica to LIPA.

a w jakich maluchach montowali takie głowice ?
tylko we włoskich bambino ? i jakich rocznikach ?

o jakim oblachowaniu mowicie? tzn ze nie podejdzie ona do zwyklego silnika? trzeba jeszcze jakies elementy z silnika bambino?

moch - jak zaproponujesz sensowna kwote to sie zastanowie

[ wiadomość edytowana przez: Krzyh00 dnia 2004-06-24 14:47:36 ]

Cytat:
o jakim oblachowaniu mowicie?

oblachowanie silnika. glowica podejdzie do silnika jak zwykla ale trzeba rozgiac oblachowanie od wentylatora bo glowica jest troche szersza. no i wtedy braknie jej "z boku" silnika wiec trzeba cos wykombinowac. najlepiej chyba dospawac...

o taaaak!:)

dobra chyba jednak dam sobie spokoj z nia, duzo zabawy a nikt nawet nie wie czy to warte zachodu. jak ktos jest zainteresowany kupnem zapraszam na gg 1223585, glowica kompletna, seryjna.

Cytat:
2004-06-24 13:18:37, KrauzeR pisze:
a w jakich maluchach montowali takie głowice ?
tylko we włoskich bambino ? i jakich rocznikach ?

głowicę montowano w wersjach eksportowych (na pewno do Niemiec, nie wiem, czy do innych krajów też)

Cytat:
2004-06-24 12:55:19, moch pisze:
Poza tym widziałem taką zamontowaną na silniku splanowaną o 8mm.

8mm? Ktoś próbował zrobić diesla?

Głowica Bambino.... czyli tzw. kwadratowa....
Z regóły 650 (najlepiej zmierz zawór ssący, wtedy będzie wiadomo jaka pojemność).
Malczan na tej głowicy miał 26 koni... więc na samej głowicy masz 2 konie, a więc zakładaj bo warto....
Masz już normalne świece (długi gwint), oblachowanie jest inne (fajniejsze, takie okrągłe..) ale da się dopasować seryjne.
Niewiem co bys chciał jeszcze wiedzieć, a więc zadaj kąkretne pytanie.

Nie wiem czy diesla, może Wankla

Cytat:
2004-06-24 17:50:05, Garii pisze:
Głowica Bambino.... czyli tzw. kwadratowa....
Z regóły 650 (najlepiej zmierz zawór ssący, wtedy będzie wiadomo jaka pojemność).
Malczan na tej głowicy miał 26 koni... więc na samej głowicy masz 2 konie, a więc zakładaj bo warto....
Masz już normalne świece (długi gwint), oblachowanie jest inne (fajniejsze, takie okrągłe..) ale da się dopasować seryjne.
Niewiem co bys chciał jeszcze wiedzieć, a więc zadaj kąkretne pytanie.

no wiec czy te dwa konie na seryjnej to pewniak i z czego to wynika skoro sa prawie identyczne? czy mozna ja planowac tak jak zwykla glowice, czy mozna wstawic zawory od df`a bo mam taka mozliwosc i jakie plusy lub minusy bedzie mialo takie rozwiazanie. no i ogolnie lepiej zylowac bambino czy zwykla? co konkretnie trzeba przerobic zeby podeszla do zwyklego silnika? to chyba tyle pytan jak na razie