[125p]Jakie ceny Kanta?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w opise mam uzbierane 800 zlotych i wciąż mnie nurtuje pytanie czy za taką kwotę można kupić coś przyzwoitego na benzynkę oczywiście ...no i kwestia rocznika...jak to się ma do ceny...tzn. np. jakie mogą być ceny Fiata 125p z 88 lub 89 roku lub nowsze??Proszę o pomoc i naświetlenie tego tematu no i oczywście na co zwracać uwagę przy zakupie takiego cacuszka?!

[ wiadomość edytowana przez: Dioda83 dnia 2004-06-23 12:45:49 ]

Za 800 zeta można kupić kanta w przyzwoitym stanie...
Podstawa to zeby miał silnik sprawny, najlepiej niedużo po remoncie i zdrowy spód...
Zawiecha i hamulce też powinny być w miare, bo z zawiechą to wydatki sie spore wiążą...
Z zewnątrz może wyglądać jak KUPA, ale ważne żeby był sprawny technicznie i miał zdrowy spód...
Pozdrawiam

Witam.
ja juz mam odłozone 800 z groszami ,ale ja szukam raczej zapalniczki takim wozem w gazie przejade wiecej niz maluchem, co tydzień kupuje gazete z ogłoszeniami i w moim regionie fiaciny chodzo ok 1000zł,napaliłem sie ostatnio na fiacika, koleś chce 1200 ,oczywiscie juz w gazie,wiec musze jeszcze drugie tyle zeby go opłacić i ruszyć juz na swoje,wakacje idą wiec niedługo niedługo bede miał kase. Napewno coś znajdziesz do 1000 w dobrym stanie ,powodzenia!
Czesć!

[ wiadomość edytowana przez: chrostek dnia 2004-06-23 13:25:47 ]

A pamietasz o ubezpieczeniu? I o pewnej rezerwie na niezbedne naprawy?

wezcie pod uwage to ze sam zakup auta to niewszystko, pozniej jeszcze OC, przerejestrowanie itp.
ja jak kupowalem malacza, to dalem za niego 1200zl a z drobnymi naprawami i oplatami wyszlo razem 2000zl

Tak własnie...
Jesli masz ogólnie 800 zeta to na razie musisz sobie odpuścić kupowanie autka i dozbierac jeszcze troche...
Jesli to jest przeznaczone na sam zakup, a na formalnosci i niezbedne naprawy masz oddzielna sumke to spox

no tak, ja włąsnie napisałem ze po wakacjach dopiero kupie bo musze mieć drugie tyle zeby wszytko załatwić...

Za 800zl to kup sobie jakiegos malca lub 127,kredensa!no co ty,oc,itp..

hej !!!
JA kupiłme swego kanta z 74 r za 450 zł fakt ze dolożyłem do niego ze 250 zł ale buda prawie idealna.BYć moze miłem farta .Do chodziły do moich uszu tez plotki ze ludzie oddaja kanty z darmo aby sie pozbyć i nie płaciz za złomowanie .

A jak sie ma sprawa jeśli ubezpieczenia chciałbym wziąść na siebie i ojca??Słyszałem że wtedy opłaty są niższe :/...

Cytat:
2004-06-23 16:48:33, Dioda83 pisze:
A jak sie ma sprawa jeśli ubezpieczenia chciałbym wziąść na siebie i ojca??Słyszałem że wtedy opłaty są niższe :/...

No racja racja.. zakaldajac ze rodzic twoj ma zniszki za bezwypadkowosc i takie tam bzdziny.. wtedy sie oplaca.. ja kupilem bąka rok temu.. i se pomyslalem.. heh a co.. ja go nie ubezpiecze? no i ubezpieczylem w najtanszej ofercie w alianzie.. prawie 1000zl !! wyobrazasz sobie.. teraz podobno mlodzi ludzie (ponizej 25 roku zycia), ludzie ktorzy jezdza maluchami kantami badz poldami, o raz ci co dopiero odebrali prawko maja niesamowite zWyżki!! No a ja spelnialem wtedy te 3 krteria.. wiec naprawde warto poprosic tatusie zeby ci zarejestrowal autko na siebie.. z tym ze wszystko ma swoje zady i walety .. jak sie o kogos obijesz to i ty i twoj tatus stracicie zniszki i bedzie lipa.. tatus sie wqrzy napewno ostro wtedy.. wiec tak sprawa wyglada mniej wiecej!!

Co tu goscia zniechecacie??? ja bylem w tej samej sytuacji jak kupowalem swojego fiata za cale 570zł, ale jakos jezdze i nawet gaz juz mam

Dioda kupuj samochod na wspolwlascielstwo z kims co max znizki, bedziesz mial luzik z OC,
swojego fiaciora kupilem na ojca i za rok place 223zł to taniocha w porownaniu z tym ze wczesniej jak mialem maluszka na wspolascicielstwo z ojcem to placilem 152zł za rok.
no ale gdzie maluchowi do 125p?? w kancie jest wygodnie, a jak jeszcze dochowasz sie instalacji gazowej to panie eldorado normlanie,
od czegos zawsze trzeba zaczac,
a i nie kupuj kantow z gazem za 1000zl bo zazwyczaj sa to trupy i taka cene gosc wola tylko ze wzgledu na instalacje
no chyba ze wiesz ze wart tej ceny,

W lodzi jest Kant z gazem za 700 zloty - taki jak moj - tzn duzo mu brakuje do mojego ale srodek ma klasyka siedzenia w nienaljepszym stanie (cale ze skaju) ale zawieszenie nie tlucze - mechanicznie jest caly ok - ale gora tzn blacha do wyprowadzenia - wgnieciona itd - przod ma zalozony juz od nowszego z nowymi migaczami i plastikowo arapa - ale tyl oryginal silnik 1500 i gaz ma - aha - podluznice do wymiany - ale za 700 zloty - co tu duzo chciec. Pozdrawiam

a gdyby byl bez gazu to pewnie cena bylaby 200-400zł

tak tez gosciu powiedzial ale gaz ma normalnie wbity w dowod itd - takze full legal - ale mowi ze ma klienta na gaz - wiec ja sie zastanwiam czy se nie kupic na czesci

Cytat:
2004-06-23 15:43:25, DF-bandzio-74-r pisze:
hej !!!
JA kupiłme swego kanta z 74 r za 450 zł fakt ze dolożyłem do niego ze 250 zł ale buda prawie idealna.BYć moze miłem farta .Do chodziły do moich uszu tez plotki ze ludzie oddaja kanty z darmo aby sie pozbyć i nie płaciz za złomowanie .

moj kolega oddal kiedys za darmo
ale autko nie bylo rewelacyjne... podlogi to nie bylo...
a inny moj kumpel kupil za 30 PLN

to jakbyście mieli jakiegoś df'a lub samą bude w stanie lux może nawet lepiej sama buda(bo taniej) , to dajcie znać!!
niby słup mojemu nie zaszkodził zabardzo ale chętnie wezme cos na części!!

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Ja kiedys malczaka w komisiwe przy aso fiata wqidzialem za 30 pln a teraz jest tak ze upezpieczenie poprzedniego wlasciciel a jhaast wazne do konca trwania polisy tzn ze nie trszeba wykupywac nowej polisy. tak slyszalem. Kupuj fiata na tate tylko nie przy wal bo 20% znizek pujdzie w pizdu jak walniesz to lepiej sie dogaduj chyba ze zdwon konkretny. ja jak w poldka wprzywalilem to dalem 200 i po sprawie a za malca na rok jak by byl na mnie kszykneli 1200 zlociszy

dioda idealny kant dla ciebie, jedyne 700zl
klik
troche smiesznie stjuninkowany w srodku ;D
swoja droga ciekawe czemu taki tani

P.S. a ten jeszcze tanszy tylko troceh krzywo stoi

[ wiadomość edytowana przez: banglalo dnia 2004-06-24 09:46:56 ]

Widziałem te oferty tylko po pierwsze ten kremowy to cosik za duży przebieg i troche podejrzany...a ten drugi pozostawie bez komentarza... Pozdroowka!!!