| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2008-02-03 19:49:01 ja ujezdzalem Xantie 2,0 8V aut. i podpisuje sie pod wypowiedzia pasip'a - bardzo komfortowe auto |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2008-02-03 21:31:07 Faktycznie z zawieszeniem w Xantii nie ma większego problemu. Przy okazji - ceny części są do przełknięcia przez przeciętnego człowieka.
Sprawa nieco komplikuje się w przypadku najnowszych modeli, np. C5, C8 itp. Pozdrawiam - SpeedR
P.S Citroen stosuje swoiste rozwiązania konstrukcyjne, co osobom nieobeznanym w owej technologii może przysporzyć wiele trudności nawet przy najprostszych naprawach, jak wymiana klocków hamulcowych. Z drugiej strony powyższe zdanie tyczy się bardzo wielu nowych modeli samochodów. |
Gacolot Klubowy Weteran Daewoo Rezzo 2.0 16V ... Warszawa | 2008-02-03 21:58:04 Jeździłem swego czasu BX-em 1.9 TGD (swoją drogą niezły był ten silnik), komfort - bajka, jeździłem nim krótko więc nie zdążyłem mieć z nim żadnych kłopotów a'propos zawieszenia. |
Pietjas Espero 1.5 DOHC/Mazd ... Pludry | 2008-02-04 00:13:08 ja jeździłem BX-em 1,6 image zawieszenie fakt komfortowe ale jak cos padnie to strach w oczach miałem przygode że padła pompa całej tej hydrauliki brak hamulców . Tak pozatym bardzo to autko chlało 15l LPG na 100km.
Pozdrawiam! |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-02-04 10:28:28 Czy ja dobrze widzę, że koszty kul są niższe ogólnie od kosztów standardowych zawieszeń amorosprężynowych? |
leszek_espero Klubowy Weteran LEGANZA 2000 AUTOMATIC polska kraków | 2008-02-04 16:27:17 Myślałem o citroenie XM 2.5TD z końca produkcji(99-2000).Za 12-15tys.można mieć auto z klimatronikiem,skórą,tempomatem,abs,kontrolą trakcji,podgrzewaniem wszystkiego co możliwe+full elektryką.Jakoś od dłuższego czasu zbiera mnie na komfortowe auto a nie chcę inwestować kasy w nowe... |
rudi Espero Wloclawek | 2008-02-04 17:43:02
fajnie ale chyba troche duż pali jak na moc i osiągi tego silniczka porównywalne do esperaka 1,5 - mój bierze między 8 a 9 l LPG ma 100km a co do komfortu podróżowania to raczej porównywalny moim zdaniem do espero z tym tym że wnętrze jakby w espero nieco bardziej normalne bez tych oryginalnych udziwnień typowych dla fancuzów i chyba jednak jakby przytulniejsze moim zdniem ofkos |
draco_pl Fiat Marea Weekend T ... okolice Grodziska Maz. | 2008-02-04 18:05:53
Co do spalania - to zależy jak i gdzie jeździsz. Mi espero paliło ok 11 l/100. W kwestii komfortu - ja jaździłem esperynką prawie 3 lata. Komfort w środku faktycznie porównywalny pod względem przstronności, ale Xantia to zupełnie inny samochód. Zawieszenia hydro nie można porównać do zwykłego zawieszenia. Kto jeżdźł hydrowozem to wie o czym mówię. Wnętrze w Xantii nie jest udziwnione. Je nie miałem problemów z przesiadką. Co do przytulności - kwestia gustu, ale nie mam nic dozarzucenia Księżniczce. Jeszcze zdanie w kwesti częstszych przeglądów i wymiany elementów hydrauliki. Przegląd samochodu ja zawszę robię co najmniej raz do roku ( przeważnie pomiedzy przeglądami rejestracynymi) i to jest normalne dla każdego samochodu którym jeżdziłem. A kule też wytrzymuję po 100 kkm. Ja miałem - z tego co wiem - przy moim przebiegu raz wymieniane i ostsnio przy 185 kkm nabijane. Jak ktoś chce więcej informacji to zapraszam na stronę Klubu Cytrynki [ wiadomość edytowana przez: draco_pl dnia 2008-02-04 18:11:51 ] |
rudi Espero Wloclawek | 2008-02-05 22:13:45
wnętrze może nie jest udziwnione w sensie szokujacej stylistyki wręcz jest aż zanadto nudnei skromne i jakieś takie mało przytulne oraz już tak samo trąci myszką jak to w esperaku z tym że w tym drugim jest nieco bardziej ponadczasowe i chociaż równie nijakie to jednak moim zdaniem jest chyba przytulniejsze. Już nie pamiętem bo tate a tate z xantią dawno temu było ale chyba w Xanti trąbka jest w dźwigience kierunków i regulacja nawiewu jest suwakowa jak w starym poldku. A zawieszenie fakt bardzo osobliwe ale jakoś cała ta hydrotechnika na polskich dziurawych dziurach powoduje tylko ciągłe jak dla mnie upierdliwe kołysanie i podrygiwanie samochodu. Skrzynia też o ile pamiętam jakś trudna do wyczucia była podobnie jak sprzęgło. Zresztą weź nawet współczesne cytryny xary czy C4 są tak samo udziwnione lub jak kto woli oryginalne jak się da , taki widać styl tej marki i możan to lubić albo bardzo nie lubić. Chyba zresztą o to chodzi o wzbudzenie jakoś uczuć z tym że częściej jest to to drugie tak mnie sie wydaje.Ale zresztą ja nie mam niec przeciwko ciekawej stylistyce wręcz przeciwnie - rzygam na widok tych nudnych tojot, VW, skód itp. toczydeł, tylko pod warunkiem że czemuś to służy a nie tylko oryginalności na siłe z jednoczesnym niestety nieliczeniem się z ryzykiem awari oraz kieszenią właściciela. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-02-05 22:39:38 Rudi - bardzo dziwne masz podejście do tematu aut... |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-02-05 23:29:01
świat się kończy - musze przyznać rację
[ wiadomość edytowana przez: Tomek-Mydlowski dnia 2008-02-05 23:29:25 ] |
rudi Espero Wloclawek | 2008-02-06 17:53:29
dziwne to złe słowo - chyba raczej oryginalne jak cytryny z Francji jednakże twierdzenie że VW, Skoda czy Toyota to ciewkawe stylistycznie auta jest moim zdaniem co najmniej bezpodstawne. Poza tym nie mam tych aut i nie zamierzam mieć więc nie musze chwalić - chwale za to espero za niespotykaną elegancję i walory użytkowe za niespotykanie małe pieniądze w końcu to też prawie niemieckie auto - świat jest mały. |
tommi-j Renault małopolska | 2008-02-07 08:31:26
Nawiązując do pewnej reklamy: "Prawie robi wielką różnicę" |
rudi Espero Wloclawek | 2008-02-07 20:30:09
to chyba najdenniejsza reklama świata |