[125p 115c]kolejny rekord niskiego spalania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
jechalem ostatnio dluzsza trase, co sie mojemu autku czesto nie zdarza - jechalem znad morza do Poznania (300 km, delikatnie do 100 kmh), troche po Poznaniu (ok. 50 km, ale nie zalowalem mu gazu) i z powrotem nad morze (300 km, tez delikatnie) i potem jeszcze z 50 km na trasie garaz - dom (tez z 50 km , czesto ssanie).
zgadnijcie ile spalil?
7 litrow na 100.
fajnie, nie?

fajnie, jakby to jeszcze byloby 7litrow gazu to powiedzialbym nawet wspaniale

a mi gazu pali 14 przy umiarkowanej jezdie... i sie zastanawiam czy nie skrecic dawki gazu zeby mniej palil...

widze ze tworzy sie nowy dzial econo-tuning

Cześć!
JA ostatnio zrobiłem 70pare km po warszawie, potem do Dębicy ok 330, potem do mielca i po dębicy.
na 530 km spalił mi 12,6 litra gazu.
Jazda na trasie do 120km/h.
Nie jest chyba aż tak źle.

A dziś przeczyściłem świece - strasznie były zarośnięte jakimś czymś.

POzdro!

Wam to dobrze Ja jak mam spalanie na benzynie 12 to jestem cały happy, bo z rególy wynosi około 15-16 a wcale jakoś nie szaleje wrr. tez chce takie niskie

mi pali ok 11 gazu po miescie, dokladnie stwierdzic niemoge bo mam 14" felgi wiec licznik zaniża, ale po przeliczeniu tak wychodzi

mi polonez 1.6 gle spalił 2 lata temu zimą 6.6 l gazu na 100 km

Mój Fiat w drodze nad Morze miał spalanie 9,7L gazu / 100km. po miescie palie ok 12, 13l wiec nie jest żle

mój fiaciorek spalił mi gazu 10.2 w drodz ena mazury i spowrotem 10.2 gazu z 4 osobami na pokładzie +dużo bagażu no i srednia prędkosc to było 120-130 na skrzyni 4 a po miescie srednio mi pali 11 gazu maks 12.5 jak mu cisne a prz spokojnej jezdzie do 10.3 udało mi sie zejsc

Panowie to szukajcie silników z posdka na wtrysku .....
Na dobrej regulacji pali 12 l gazu jak ja jade i 9 l jak stary jedzie

albo z kaszla!

VIK - na przejechanie 530 km zużyłeś 12.5l gazu?
ty wiesz co ja kupie od ciebie tego fiata, dam ci nawet 10 000zł.co ty na to?

a na poważnie, to patrz co piszesz bo ludzie ze smiechu pękają
ja ledwo przezyłem
pozdro

Cytat:
2004-10-29 22:44:43, ZoLt4R pisze:
widze ze tworzy sie nowy dzial econo-tuning

Zoltar - Reality! hehehe... no niestety przy takich cenach paliw i zarobkach trzeba oszczedzac

Cytat:
2004-10-29 22:54:41, Wik pisze:
Cześć! JA ostatnio zrobiłem 70pare km po warszawie, potem do Dębicy ok 330, potem do mielca i po dębicy.

A co ty przyjacielu w mielcu robiles, bo jestes chyba pierwsza osoba z poza mielca ktora tu przyjerzdza

Cześć!
Sorki, spalnie wyszło średnio 12,5 na 100km
Ale przynajminej ktoś miał ubaw.
Do Mielca jeżdze często, bo tam sie urodziłem
I Babcie tam mam. Wczoraj tam byłem i dziś.
I pewnie we wtorek będę.
A jutro jade na śląsk.
POZdro!

Cytat:
Najpierw ludzi zachęcano. Gaz do napędu pojazdów jest paliwem ekologicznym - słyszeliśmy. - Nie należy się przy tym obawiać, że w razie wypadku wylecimy w powietrze. Możemy natomiast sporo zaoszczędzić, bo jest to paliwo tańsze. Trzeba co prawda wyłożyć kilka tysięcy złotych na zamontowanie specjalnej instalacji, ale inwestycja szybko się zwróci.

I ludzie uwierzyli. Skroplony gaz (LPG), który dotąd był używany w Polsce tylko w gospodarstwach domowych, trafił pod maski samochodów. Od roku 2000 jego zużycie wzrosło o 100 proc. Po polskich drogach jeździ obecnie ponad 1 mln samochodów o tym napędzie.

Jak pisze „Trybuna” Inspekcja Handlowa zwraca przy tym uwagę, że większość używanych aut, sprowadzanych z Zachodu, jest wyposażana w instalację gazową. Może więc już w roku następnym będzie 2,5 mln aut napędzanych LPG. Czy na pewno? - stawia pytanie dziennik.

Taksówkarze, właściciele małych firm czy prywatni użytkownicy samochodów zauważają, że różnica między ceną paliwa płynnego, a gazu systematycznie maleje. Może się więc zdarzyć, że na zwrot z inwestycji przyjdzie czekać wiele lat i całe przedsięwzięcie staje się nieopłacalne.

Od 1 maja nastąpił prawie 40-proc. wzrost akcyzy, a gaz podrożał w ciągu pół roku o 30 proc. i wkrótce więcej się będzie za niego płacić niż w Europie Zachodniej.

W Polsce kumulują się bowiem 2 czynniki napędzające wzrost cen gazu - wyższe koszty zakupu tego paliwa na światowych giełdach i rosnąca akcyza. Na - jak już informowaliśmy - dodatek rząd chce ją zwiększyć ponownie od 1 stycznia 2005 r.

niedługo będziemy bardzo dokładnie i szczegółowo obliczać, opłacalność instalacji gazowej!!

Ja ja gazik zakładałem to gaz chodził po około 1.37 zł i jak liczyłem zwrócił mi sie po 2 miesiącach a srednia ilosc przejechanych kilosów dziennie wynosiła 80 kilosów to była piękna cena

Cytat:
2004-10-30 22:13:32, Wik pisze:
Do Mielca jeżdze często, bo tam sie urodziłem I Babcie tam mam. Wczoraj tam byłem i dziś. I pewnie we wtorek będę.

To moze kiedys sie jakos umowimy ...oczywiscie w celach czysto motoryzacyjnych

silnik 1500 paliwko, przy normalnej jezdzie po miescie ( a lupie mu depnąc i zamłucic na zwirku) 9,3 na trasie roznie 8,2 -9 -10 w zaleznosci od liczby pasazerow i płyt jumbo w bagazniku pozdrawiam!!!