Nr silnika.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, pomóżcie mi rozszyfrować silnik, chyba, że znacie stronkę z numerami. Chodzi o silnik "Fiat 132 B1" chiał bym się dowiedzieć więcej szczegółów na jego temat...

pozdrawiam

na stronce masz artykol o numerach. Podaj poczatek numeru (np 131c4.000) to powiem Ci co mas zpod maska

Dokładny nr to: Fiat 132p B1.000

z góry dzięki.

Cytat:
2004-06-24 14:14:44, pwr79 pisze:
Dokładny nr to: Fiat 132p B1.000

z góry dzięki.

Most - 4,10
Silnik 1800 skrzynie:

I bieg........II bieg......III bieg......IV bieg....V bieg........wsteczny

132A1.II/S (4 biegi):
3,544........2,175........1,410........1,000..........-.............3,652
132A1.II/S5 (5 biegów):
3,544........2,175........1,410........1,000.......0,913.........3,652

ok, a czy jeżeli chodzi o moc tego mototu macie jakieś info? Z tego co wiem było pare sztuk 1800 różniących się mocą.

pozdro

zapomniałem, mam jeszcze pytanie odnośnie wałków. posiadam dwa wałeczki "breda" z tym ze miły być do 2,0 czy do mojego 1,8 wejdą bez problemu? czy będę musiał wymienić na wałki typowe do 1,8

jeżeli te wałeczki do tego 1.8 nie trafią to może zamienimy sie(jakoś sie dogadamy) bo mam głowice do 1.8 kompletną więc wałki bym wyjol a te bredy do powolutku remontowanej 2.0 by były...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Niema sprawy, tylko jak narazie niewiem czy musze się ich pozbyć A no i czy jest ktoś wstanie określić jaka powinna być moc tego silnika po nr??

Ps. te wałki a raczej jeden jest z kołem zębatym na aparat w głowicy idealny pod np. IDF-y.
pozdro

kto ma wprawe w nabijaniu nr na silnik? chodzi mi o nabicie kompletnych wraz z oznaczeniem silnika 115C na pole nr silnika CB 1,6 z poldka?

Cytat:
2004-06-25 13:56:13, Samael pisze:
kto ma wprawe w nabijaniu nr na silnik? chodzi mi o nabicie kompletnych wraz z oznaczeniem silnika 115C na pole nr silnika CB 1,6 z poldka?

No proszę pana my tutaj nie łamiemy prawa tu wszyscy mają "orginalne" numery silników

e tam łamanie prawa ,pewnie koledze się starły numery i chce nabić nowe że by panowie niebiescy nie mieli problemów z ich odczytaniem

Cytat:
2004-06-25 15:23:11, KLOCEK pisze:
e tam łamanie prawa ,pewnie koledze się starły numery i chce nabić nowe że by panowie niebiescy nie mieli problemów z ich odczytaniem

Hmmm starly sie na 115c wiec nabija na 1,6CB ??? fakt może mają b.wytrzymałe pola numeryczne

Cytat:
pewnie koledze się starły numery i chce nabić nowe że by panowie niebiescy nie mieli problemów z ich odczytaniem

tylko pozazdrościć tak uczciwych kierowców w całej UE nie mają...hehe

A co do mojego silnika... no to chyba się nie dowiem co z tym moim nr...
jest jakaś stronka gdzie można to wyczytać?
Bo na F&F owszem jest artykuł ale niestety niedowiem sie z niego dokładnej charakterystyki motoru...

silnik z lat 75-78 moc 107/111
źródło: fiat/lancia TC engines

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

adres:
http://www.ele.tut.fi/~vvieri/tc/tclist.htm

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

o właśnie o takie info mi chodziło

dzięki mar125

bo chodzi we wszystkim o to ze na szrocie dostaje silnik z papierami, ale chce sobie skrocic droge i nie lstac w kolejce do wydz. komunikacji az mnei laskawie obsluza i w miedzy czasie 10x na kawe wyjda, tyllko nabic nr ze swojego silnika i pokrywe na zawory z napisem 1500 i luz, nikt sie nie przyczepi o ile nie bede chcial sprzedac samochodu, a poniewaz nie zamierzam fiata sprzedawac wiec nie nie wyjdzie na jaw

a moze ma ktos nr o czciace podobnej do tej oryginalnej?

Samael nie pisz tutaj o przebijaniu.
Ostanio jak był silnik Dziek iktóremu Barry zaciera rece płacac pzu za 1,4 a majac legalnie 2,0 to kazdy bluzgał.
Pamietaj ze jestem przeciw temu i to nieładnie .
!!!!!!! płac podatki i reszte jak nalezy a nie oszukujesz nasz wspaniały rzad.
Ps.uderz do mnie na piv cos sie wymysli.

Cytat:
2004-06-25 18:46:39, Samael pisze:
bo chodzi we wszystkim o to ze na szrocie dostaje silnik z papierami, ale chce sobie skrocic droge i nie lstac w kolejce do wydz. komunikacji az mnei laskawie obsluza i w miedzy czasie 10x na kawe wyjda, tyllko nabic nr ze swojego silnika i pokrywe na zawory z napisem 1500 i luz, nikt sie nie przyczepi o ile nie bede chcial sprzedac samochodu, a poniewaz nie zamierzam fiata sprzedawac wiec nie nie wyjdzie na jaw

a moze ma ktos nr o czciace podobnej do tej oryginalnej?

napewno wszyscy diagnosci to debile i nie zauwaza roznic miedzy silnikiem poloneza a starym fiatowskim 115C... Jak masz papiery na nowy silnik to po co rzezbic? jak dla mnie to troche irracionalne rozwiaznie.