| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-09 08:56:31 Witam,
mam instalcję II gen., wtryski odcięte są na zasilaniu. Autko działa ok z małym wyjątkiem a właściwie dwoma jeden opisałem w innym wątku (jak zmienić próg obrotów zmiany PB -> LPG, LOVATO??) a drugi to czasami z bliżej nie określonych powodów po przełączeniu na LPG komputer pokładowy podaj mi spalanie chwilowe 80L/h lub 39,8L/100km (na PB jest ok). Czego to jest wina?? Czy brakuje mi czegoś w instalacji, a może coś się zacina raz działa a raz nie?? Nie wydaje mi się aby to było normalne - a tak powiedzieli mi gaziarze. Pozdrawiam Piotrek |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-06-12 20:54:47 Blad wzkazan komputera jest spowodowany roznica w podawaniu obu paliw.Komp bierze informacje o podawanej benzynie i dla prawidlowych wzkazan powinno sie zrobic kalibracje komputera na gazie.Jezeli mieszanka gazowa bedzie zbyt uboga niz powinna byc przy zasilaniu benzyna to komputerek bedzie podawal troche kosmiczne wartosci. |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-13 21:14:21 Komputer od instalacji sam sobie dobrał ilość kroków więc nie jest to uboga mieszanka. Dziwne jest to że raz się to dzieje a raz nie i nie wiem z czym ma to związek. |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-15 11:42:48 Jak pojawi się ten błąd (tzn wskazanie komp. pokładowego 80L/h) to czasami potrafi wyłączyć się TC tzn najpierw zadziała (np na piasku) na chwilkę a potem się wyłącza i świeci się kontrolka POMOCY, PROSZĘ, POMOCY!!! Teraz jeszcze jakoś będzie ale w zimę raz zadziała raz nie - to będzie koszmar (już jest |
![]() Andyfi Oldsmobile Aurora Siedlce | 2004-06-28 14:44:47 Jeżeli jeździsz na gazie to nie ma znaczenia czy TC masz właczone czy nie. Działa TYLKO na benzynce |