| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2004-11-08 19:07:02 Byle nie Orion, ani inny który jest nowy i jeszcze nie sprawdzony na innych klientach !
dobre i SPRAWDZONE jest Bingo |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-11-09 04:35:54
hmm no raczej nie..do drugiej generacji nie robi sie programow pod konkretny silnik zdajsie ja mam kompa tartarini i tez mam trzy tryby eco/normal/sport w trybie sport pali mi kolo 13L w wawie..ale potrafie go zmusic zeby palil 15 regulacja nastepuje na laptopie no ale tez oczywiscie krecac srubka..tylko krecenie odbywa sie przy monitorowaniu zmian na ekranie ale nie piszesz pepton ile ci pali.. 15?? 17? i jakie masz roczne przebiegi..policz lepiej czy ci sie to oplaca..przykladowo jesli pali ci o 2L wiecej niz srednie dla naszych samochodow to masz 4zl w plecy za kazde 100km czyli 800zl rocznie przy przebiegu rzedu 20tys km rocznie..dodam ze nikt ale to nikt nie da ci gwarancji na pismie ze wymiana kompa poprawi ci spalanie..skonsultowalbym sie jeszcze z jakims innym gazownikiem przed podjeciem takiego kroku..a w ogole to sa dwa typy instalacji z komputerem (II generacji) w renacie mojej kobiety jest instalacja z kompem bo takie sa wymgania obecnie wobec samochodow z wtryskiem..ale oprocz silniczka krokowego jest tuz obok zwyczajny kranik..do kompa nie da sie tam podpiac nawet laptopa..taka polska sciema zeby obejsc przepisy zreszta poczytaj tutaj w dosc prosty sposob jest opisane to o czym mowie..a komputer z dodatkowym kranikiem nazywa sie komputerem korekcyjnym |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2004-11-09 08:53:01 po 1 komputer Orion jest niemal taki sam jak Bingo po 2 dobre kompy to Bingo, Nokolaus (Elpigaz)...ja mialem w Espero Nikolaus-a i mam go teraz w Lagunie, ma opcje awaryjnego odpalanmia auta na gazie, niedawnoi mi sie to przydalo poniewaz zjarala mi sie pompa paliwowa w Lagunie i na gazie odpalalem dlatego polecam Nikolaus-a albo wspomniane wczesniej Bingo...ktore wstawiam do aut Bingo ma tez kilka trybow pracy (normal, sport, ekonomy) qbaj....troche sie mylisz, wstawienie kompa powinno spowodowac spadek spalania gazu, a to co masz w Renowce swej kobiety to pewnie jest cos w stylu "Lambda Control" czyli urzadzenia do kontroli sondy lambda, chociaz jezeli to wielopunkt to gazownik ktory to zamontowal jest idiota |
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2004-11-09 14:52:13 Dobry dzień. Ja mam komputer (jak i cala instalke) Landi Renzo (przejechane na gazie 110000 km) i jak na razie nigdy nie bylo problemow |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-11-09 17:07:40 Funkcję awaryjnego uruchomienia na LPG ma tez Lov-Eco (Lovato), wiec żadna to nowinka.
Pozdr. |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2004-11-09 17:30:00 Witam!!
Z tego co czytam to gazownik który mi to założył to idiota. Na tym moim "komputerze" pisze właśnie mikrolambda system. Nowy gazownik powiedział właśnie, że to coś reaguje tylko na sygnały z lambdy i na nic więcej a jest to chyba tylko po to, żeby przeszedł przegląd. Panowie!!! Trochę się dowiedziałem od Was, także doradźcie mi teraz tak konkretnie jakiś porządny komputer, którego centralka ma przełączenia econo/normal/sport i da się samochód awaryjnie odpalić na gazie(jak spaliłem pompę to się przydała ta funkcja Z góry dziękuję i pozdrawiam!! |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2004-11-09 20:50:33 Krótko i na temat
Mam Instalke POLGAS ("nie bójmy sie tego powiedziec" Ma odpalanie awaryjne na gazie. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-11-09 22:32:29
hmm no ale ja nie powiedzialem ze zmiana kompa nie powinna spowodowac spadku spalania tylko ze nie musi sie tak stac i ze nikt nie da gwarancji ze spalanie po zmianie kompa napewno spadnie.. jesli chodzi o punkt drugi to..ja juz dawno do tego doszedlem..gazownik montujacy tamta instalke byl debilem..albo byly wlasciciel bym debilem i sam wymogl na warsztacie zalozenie takiej instalki zeby bylo taniej |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2004-11-10 09:01:36
to wcale nie jest tak dobrze, maly parownik w dosc duzym silniku to porazka, jest mniej trwaly, nie mowiac o osiagach auta |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2004-11-10 10:30:36 Szkoda że Bingo i Bingo-S nie ma awaryjnego odpalania na gazie, kompik bardzo fajny, dużo regulacji dostępnych przez interfejs z laptoka, tryby ekono/normal/sport. Stabilna praca, emulator sondy lambda. |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2004-11-10 11:04:57
Tylko rzucę przykładami: Żona jeździ espero 1.5 + bedini. Założyliśmy gaz zaraz po kupieniu Esperzaka. Przejechaliśmy 70 tys nawet nie jeżdżąc na przeglądy - żadnych (ŻADNYCH) problemów. Potem jak zaczął strzelać to w końcu pojechałem do warsztatu. Też się w warsztatach nasłuchałem, że bedini jak sama nazwa wskazuje jest beee, że się nie da, a w końcu problem ze strzelaniem i szarpaniem sam rozwiązałem - przez wymianę kopułki - czyli instalka LPG nie była "winna". W leganzie mam BRC(były problemy od początku teraz jest lepiej), W rodzinie jest :lanos + brc (ciągle z problemami - już prawie rok się wozi), nexia + landi (bez problemów) Moja sugestia - zamiast kompa LPG - zmień mechanika - taniej wyjdzie, a szanse powodzenia podobne. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-11-10 20:07:49
swiete slowa |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2004-11-10 20:50:04
Przejechalem na nim 35 tys. Maly bo nie bylo dosc miejsca na duzy, przy akumulatorze jest jeszcze syrena alarmu. |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2004-11-10 23:46:37
a jakie dokładnie to problemy jesli moge zapytać? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-11-12 09:09:13 Ja mam LOVATO + AL-700.
Oprogramowanie w obsłudze jest banalne. Można regulować prktycznie wszystko: Tryby pracy, parametry, temp. i obr. przełączenia na gass, emulator, itp. Komputerek pozwala odpalić autko na gassie. Jest możliwość podłączenia czujnika temp. (autko przełancza się po osiągnięciu zadanej temp.) lub też można to opuścić i wtedy przełancza się obrotami. Bardzo fajna instalka. Mam ją od maja czyli pół roku i zrobiłem na niej 12.000km bez jakichkolwiek problemów. Polecam, to naprawdę dobry komputerek gasssowy :: [ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2004-11-12 10:15:52 ] |