| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-06-29 22:38:16 dzisiaj pędziłem sobie z Bielska Białej autostradką a tu nagle takie cudo, trochę ciężko to opisać ale postaram się:
przy prędkości ok. 220 gdy chciałem jeszcze przyspieszyć zaczoł z tyłu samochodu dochodzić taki dziwny dźwięk coś jakby przy hamowaniu, tył zaczoł trochę podskakiwać, tak jakby nim szarpało ale delikatnie tak że nie rzucało całym samochodem, i samochód tak jakby nie miał siły przyspieszać tak jakby go coś chamowało, takie wrażenie jakby kończyło się paliwo.Na początku myślałem że może schodzi mi powietrze z opony ale po zatrzymaniu okazało się że to nie to, póżniej myślałem że to może któryś hamulec się przyblokował ale poodotykałem felg i nie były nawet ciepłe, w każdym bądź razie pomyślałem że ruszę i powolutku dojadę no i na początku do prędkości ok 160 nic cisza i spokój samochód normalnie się zachowywał, jak przyspieszyłem znowu to samo, jak zwolniłem wszystko ok, poźniek jechałem powoli i nic się nie działo ale zaczeło piszczeć hamulce przy hamowaniu, po przejechaniu ok 50 km znowu przyspieszyłem żeby sprawdzić no i do prędkości 180 nic się nie działo (szybciej nie było gdzie). Ma ktoś jakiś patent co to, bo jutro muszę znowu w traskę a nie chce ignorować takich niepokojących znaków. |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-06-29 23:32:48
Przepracowany olej w tylnym moście? Mnie kiedyś postukiwało na zakrętach, ale tylko po dłuższej szybkiej jeździe (czyli zagrzaniu dyfra). AFAIR to ten olej organoleptycznie wyglądał ok, mechanicy wymienila na czuja i po wymianie ustało. Robert |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-06-30 06:28:09 może to i to, też zaczołem kombinować że to może coś z dyfrem,zaraz jadę do mechanika |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-06-30 20:26:11 U mnie stukanie z tylu spowodowane bylo rozlatujacymi sie lozyskami w jednej z polosi
radze to sprawdzic |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-06-30 22:22:02 jako stary znaffca mostów moę Ci powiedzieć, że u mnie były takie same objawy jak u Ciebie :
i niestety skończyło się wymianą mostu. Jest to prawdopodobnie objaw wyłamanego ząbka w dyfrze |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-07-01 22:22:42 Ty chociaz dopasujesz most,ale za cholere znalezienie tego cuda do 2.6 graniczy z wyladowaniem sondy na marsie |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-07-02 17:21:38 No długo to trwało ale co się okazało.
Niewiadoma jakim cudem (tzn. wiadomo gościu mechanik miał mi wymienić olej w skrzyni silniku i dyfrze, wymienił tylko w silniku a ja po wpadce z olejem w skrzyni co to mi go młotek niby wymienił nie sprawdziłem dyfra qurwa |