126p - opuszczane szyby....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z nudow wpadlismy z kumplem na niezly pomysł, ale moze ktos go juz realizował w praktyce.
Mianowicie chodzi o opuszczane tylne szyby w maluszku
Nie opuszczały by sie do konca (wlew paliwa, nadkole) ale i tak sporo by sie otwierały

Robił juz ktos cos takiego?? Ja musze sobie kupic jakiegos maluszka ze zlomu na lewo zeby na nim pocwiczyc, a potem...

jeeeeeeeeeeeezooo zmiłujcie się , zrób pokaż a nie wypisuj takich pierdół

hehehehe:), fajny pomysl na przebudzenie. trzebaby pociac szybe i zrobic "trojkacik" jak w przedniej i to co by zostalo moze by sie dalo troche opuscic wtedy:))))). tylko po co???

ps: jak goraco sprobuj zamontowac uchylne. duzo tansze i montaz w godzine a nie kilka dni...

Jak kupisz sobie uchylne to na allegro sprzedają przsytawkę do CC by się takie szyby elektrycznie uchylały. Bedzie bajer.

Ale uchylna to jednak nie to, ja bym chcial cos ale marc slk czy clk. Wnich sie te szklane trojkaciki chowią

Poza tym mam kupe wakacji i nie mam zadnej roboty to sie pobawie

Cytat:
2004-07-05 16:13:49, tomx1 pisze:
Ale uchylna to jednak nie to, ja bym chcial cos ale marc slk czy clk. Wnich sie te szklane trojkaciki chowią

chyba prosciej, skuteczniej a moze i taniej bedzie kupic stara toyote corolle 1,6 DOHC coupe lub mazde 929 coupe. Finansowo podobnie wyjdzie, a efekt napewno lepszy...

Teoretycznie to nie takie trudne. Tak mi sie wydaje. Fakt faktem ja bym nie miał cierpliwości na takie zbawy, ale jak już bym sie zabierał to bym włożył mechanizm podnoszenia szyb z drzwi. Tylko jak zrobić rzeby szyba miała którędy włazić do środka??

A i jeszcze jedno jak już to zaczniesz robić to pomyśl jak to uczelnić, rzeby sie woda nie lała.

Kosa131, pojechałeś po całości ale chyba masz rację . A ztymi tylnymi elektrycznie uchylnymi to CIEKAWE

Cytat:

to kup se merca

Woda sie napewno bedzie lała, trzeba tylko odpływ zrobic...

A z merca to bedzie mniej przyjemnosci.. Wlasa robota to wieksza satysfakcja, poza tym musial bym kogos obrobic...

na allegro sa szybky elektr. z fiata Pandy moze by siadły niecale 300pln-nowe

Cytat:

powtorze kup uchylne i jak ci bedzie zagoraco to odkrecisz 5 srubek i bedziesz mial otwarte tylne szybki

albo młotek w ręke i już przeciąg w aucie...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

ew boszka i szyberdach lub cabrio