MotoNews.pl

Pasy - Elantra "92

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...wyglada na to ze mam przednie pasy do wymiany, sprawa jest o tyle trudna ze wozik jest hamerykanski i "szelki" ma montowawane razem z calym mechanizmem na drzwiach. Macie moze pomysl gdzie takie cudo mozna znalezc i zakupic?

Pozdro.

MAX

hmmm może w serwisie lub warsztacie samochodów amerykańskich u was w W-wie napewno jest jeden bo Windstara jeździłem tam serwisowac i naprawiać tylko nie pamiętam na jakiej ulicy oni byli

wlasnie, mozesz sprobowac w takim warsztacie, np.
AmeriCar
03-684 Warszawa, ul. Mechaników 5
tel. (022) 678-80-39
tel./fax (022) 679-25-20

jest jeszcze taki pod sama EC Siekierki, ale dokladnego adresu nie znam

...dzwonilem wlasnie do US CARS i tam powiedzieli mi cos co mnie totalnie zaskoczylo...jako ze samochod jest amerykancki i system pozow rowniez, one nie dzialaja jak typowe pasy, tylko dopiero wtedy kiedy nastepuje gwaltowne wychamowanie samochodu...kiedy samochod jedzie albo stoi pasy nie dzialaja, jednak w wypadku hamowania, albo zderzenia blokuja sie tak jak normalne pasy mocno pociagniete...slyszeliscie kiedys o czyms takim, bo ja sie spotykam z tym po raz pierwszy...

PS.

ciekawostka...nowe pasy kosztuje 2,5 tys za komplet do jednych drzwi...MASAKRA!!!

zawsze mozesz sobie na wlasna reke zamontowac nie orginalne.

...a wiesz moze jaki jest orientacyjny koszt takiego wynalazku??

Znajomy do kanta za niecale 300,- montowal bezwladnosciowe
Moim zdaniem to dosc sporo i da sie tanio znalezc i zalozyc samemu

dokladnie. kupic mozna tanio montaz to indywidualna sprawa

Troche sie uspokoilem...gadalem z kolesiem ktory ma Maxime. Tez ciagnieta ze Stanuff...u nie go jest tak samo...ale jak sie przyhamuluje mocniej to pasy zyleta...teraz musze swoje przetestowac...