Potrzebna tylna burta do pick-upa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z dostaniem tylniej burty i z tym się wiąże pytanko czy da sie jakoś przerobić klape od kombi ?????

Samo poszycie klapy kombi powinno pasować.Nie wiem jak jest ze szkieletem,ale na pewno da się coś wymodzić.Tyle,że dorwać zdrową klapę kombi to tez niełatwa sprawa

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-19 09:44:36 ]

Z tego co widać na czwartej fotce to burta była chyba z deseczek?

Cytat:
2004-11-30 12:36:26, automatic pisze:
tak ! po przymocowaniu wirtualnym u góry a serio to daj burtę starą do blacharza ! będzie to napewno taniej i szyciej wykorzystać można tylko poszycie od kombi -dolny fragment zewn.

tylko ja nie posiadam orginalnej burty ani takiej nawet nie widziałem wiec ciężko co kolwiek oddać do blacharza

ta drewniana klapa to niegłupi pomysł. ciekawe jakby wyglądał pickup w wersji "wooden".

jeszcze niedawno wachowiak czyli Samter z Poznania jeszcze niedawno posiadal takie

Cytat:
2004-11-30 12:27:24, 125pPickup pisze:
Mam problem z dostaniem tylniej burty i z tym się wiąże pytanko czy da sie jakoś przerobić klape od kombi ?????

Na moje oko to się powinno dać przerobić. Przeciętny blacharz powinien sobie z tym poradzić. Wystarczy przeciąć na pół, dospawać zawiasy i od środka wykończyć blachą.

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-19 09:44:13 ]

Cytat:
2004-11-30 14:05:10, automatic pisze:
ooooo !!!! to pozostaje Ci kompilacja z kombi lub budowa od nowa np wewn rama z kątownika a na zewn blacha wywinięta jak oryginał

Łatwiej będzie z klapy od kombi. Przeciez tył Pick-upa jest niemal identyczny z kombi.

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-19 09:43:51 ]

Też tak myśle, ze nie powinno być problemu z klapą od kombi, dospawać zawiasy u dołu, góre zciąć i powinna przypasić.

Cytat:
2004-11-30 14:16:26, automatic pisze:
tak ! ale trzeba wstawić wzmocnienia pod zawiasy wewn. burty! /oryginał ma je widoczne!!!/ a klapa do kombi w miłym dla oka stanie to unikat !!!!

Na przeróbkę to może nie być w stanie miłym dla oka. To i szkoda nie będzie.

Cytat:
2004-11-30 12:27:24, 125pPickup pisze:
Mam problem z dostaniem tylniej burty (...)

Vievior nie znalazł :

Bo on chyba nie chciał znaleźć