DO ZNAWCOW!! metalowe lampy do mr78

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
KOLEDZY!! SZUKAM od dawien dawna tych lampek tzn samych ramek i nic ..
Montowane byly w pierszych sztukach i nie wiem cholera czy nie byly robione we Wloszech Mam je na oryginalnych prospektach 78/79 i prezentacji w MOTORZE, mat reklamowych z pocz produkcji PNmr78 maja jeszcze licencje z lewej str,fiatowska kiere i troche inna szafe ale nie widzialem jeszcze zadnego takiego poloneza Nie wiem jakie lampy ma 3dr z NORBLINA ;klosze ma inne na bank bo wsteczne sa w zderzaku a jedynym materialnym dowodem na istnienie metalowych lamp jest STRATOPOL w PKiNie Kupie je od reki i w obojetnym stanie jakbyco prosze o cynk ,jakies namiary... czesc

O ile sie orientuje nie byly one montowane w seryjnych samochodach. Mialy je egzemplarze-prototypy wyprodukowane we Wloszech.

Jezeli masz zdjecie samochodu _seryjnego_ z takimi ramkami to prosze o publikacje - sam sie nie spotkalem

Pozdrawiam
Adamus

rozumiem ze prototypami nazywasz wloskie wzorce ktore roznily sie wieloma szczegolami od seryjnych (tj 3dr r Norblina,5dr zielony 1300, jasno pomaranczowe coupe i chyba niebieski sedan) ale metalowe lampy byly bankowo w seryjnych egzempl z 78 moze przyszly z Wloch jakies standardy albo tylko niektore czesci np te lampy Mam pare zachodnich prospektow poprosze kumpla to mi to wrzuci na forum np od chardoneta z PN 1500x z przednim spoilerem (80/81)ktory montow byl przecierz dop od87

Cytat:
2004-06-30 17:08:21, viertov pisze:
rozumiem ze prototypami nazywasz wloskie wzorce ktore roznily sie wieloma szczegolami od seryjnych (tj 3dr r Norblina,5dr zielony 1300, jasno pomaranczowe coupe i chyba niebieski sedan) ale metalowe lampy byly bankowo w seryjnych egzempl z 78 moze przyszly z Wloch jakies standardy albo tylko niektore czesci np te lampy Mam pare zachodnich prospektow poprosze kumpla to mi to wrzuci na forum np od chardoneta z PN 1500x z przednim spoilerem (80/81)ktory montow byl przecierz dop od87

Tak mialem na mysli wloskie wzorce. Czy na tych prospektach masz PN z tymi ramkami? Jak powiedzialem, nie spotkalem sie ze zdjeciem samochodu seryjnego z czyms takim. Chetnie zobacze, jezeli takie masz.
Jezeli chodzi o przedni spojler to mogl on wystepowac juz od 1983 r, a nie 87.

Pozdrawiam
Adamus

fotki postarm sie pokazac bo sa profesjonalne z holenderskiego prospektu PNa ale w majowym Motorze z 78 masz to jak na dloni no i w STRATOPOLU ktory jest tez z 78- sam sprawdzalem No a spoiler to 80 lub 81 wersja francuska 1500x z innymi halogenami

Cytat:
2004-06-30 16:13:08, viertov pisze:
Nie wiem jakie lampy ma 3dr z NORBLINA ;klosze ma inne na bank bo wsteczne sa w zderzaku a jedynym materialnym dowodem na istnienie metalowych lamp jest STRATOPOL w PKiNie

Mówimy o tylnych lampach ? - jeżeli tak to 3D z Norblina ma metalowe: FOTO >>>

natomiast jeżeli chodzi o Stratopoloneza to nie wydaje mi się, ale mamy przecież specjaliste od Stratosa - przy okazji 5 częsciowy artykuł o Stratosie jest już w całości w dziale Publikacje

widac na tych fotkach z publikacji o STRATO ze metalowe a w 3dr klosze sa od zwyklaka

Cytat:
2004-07-01 00:31:04, viertov pisze:
fotki postarm sie pokazac bo sa profesjonalne z holenderskiego prospektu PNa ale w majowym Motorze z 78 masz to jak na dloni no i w STRATOPOLU ktory jest tez z 78- sam sprawdzalem No a spoiler to 80 lub 81 wersja francuska 1500x z innymi halogenami

Zgadza się - o ile w prospektach całkiem pierszych, gdzie polonezy maja jeszcze kierownicę z fiata i napis "licencja fiat" mozna załozyć , ze wzięli do zdjęć jakąś wersję przedprodukcyjna na włoskich częściach i dlatego jest chrom lampa z tyłu. To w młodszych też są na fotkach te lampy - np. prospekt z francji rok 1981 (ale bez X), i ten spojlerek tez jest, kładziony fotel i inne halogeny. 3D z Norblina na 100% ma chromowane (mam fotki).

-pare sztuk PNa wexportowano do USA ;wiecie cos o amerykanskiej wersji
-szukam tez projektow i rysunkow Giugiaro ,byly publikowane napewno w jakims czasopismie dot warszawy w maju78
Zbieram tez prospekty mat reklamowe zdjecia i informacje dot PNa z lat 77-80(83); lubie wspolprace z pasjonatami PNa wiec jakbyco dajcie znac

ja szczerze mówiąc nie wiem czy Starto ma metalowe lampy czy nie
ale:
jak rozmawiałem z chłopakami od tego smaochodu to mówili że mieli problemy z kloszami (trudno było odtać te stare czerwone klosze). Kiedys widziałem zdjęcie na jakiejś stronce z prototypem Poloneza sedana. Klosze lamp były chyba jak w tej wersji 3d z Norblina, tyle, że nie posiadały chyba wstecznych, bo te jak w egzemplarzu włoskim były w zderzaku.