MotoNews.pl

[126] nie pali

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no i sie dlugo nie nacieszylem po remoncie. dzisiaj rano zimny odpalil od razu, ale mam stromy wyjazd z garazu i go zmulilem. stanal i nawet nie sni mu sie odpalic na pych tez nie poszedl, czego moze byc wina skoro jeszcze przed chwila palil na dotyk?

Jeżeli masz El lub elx to sprawdź układ - może sie coś odłączyło. Mogą to być również świece lub przewód paliwowy mógł się zapchać.

Pozdrawiam

nie ma powietrza? generalnie to jest wiele mozliwosci, ale osobiscie to sprawdzilbym na poczatku.

Moj tok dzialania jest taki - zeby silnik dzialal musza byc przede wszystkim finalne produkty tj. : silnik, iskra, paliwo, powietrze.

Wiec pole do popisu bardzo duze

Cytat:
2004-08-07 15:41:13, dejta pisze:
nie ma powietrza? generalnie to jest wiele mozliwosci, ale osobiscie to sprawdzilbym na poczatku.

Moj tok dzialania jest taki - zeby silnik dzialal musza byc przede wszystkim finalne produkty tj. : silnik, iskra, paliwo, powietrze.

Wiec pole do popisu bardzo duze

Dokładniej: żeby silnik działał musi zassać, sprężyć, zapalić i wytchnąć czyli wcale nie tak dużo.

dobra juz znaleziona przyczyna, za duza przerwa na stykach w aparacie. juz smiga

Ja mam podobny problem co kolega Krzyh00,tak samo niemoge odpalić dziada swojego... na pych jak najbardziej,a inaczej moge go męczyć godzine i nic...dodam że mam ELXa.Czy to może być wina przewodów albo świec??z góry Dzięki za pomoc...