| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-07-03 23:09:03 Hmm...pomarańczowa.....
Ale od czego? ![]() |
schoott piła | 2004-07-03 23:25:17 zdaje sie,że CHEK ENGINE |
schoott piła | 2004-07-03 23:38:11 kontrolka pali sie tylko nz gazie.
auto chodzi bez zarzutów,wszystko ok. tylko ta kontrolka mnie wkurza,bo nie wiem co jest grane. może wiecie cos na ten temat.chce sie zorientowac zanim pojade do gazownika. pozdrawiam. |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-07-03 23:46:32 Nie dziwota, ze sie pali...
ma ku temu conajmniej kilkadziesiat powodow, a jak nagle zmianiasz sposob zasilania engina, to czujniki szaleja. Jak sie nie pali na benzynie to wg mnie ok... a na gazie ma prawo |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-07-04 00:33:43 Przyczyną jest gas
a raczej żle wyregulowana instalacja Wywal gas a wszystko wrócie do normy lub zrób cos innego np. włącz wyszukiwarkę. |
Tomi20SE Opel Omega A Lublin | 2004-07-04 11:13:40 Witam!
Prawdopodobnie to instalacyjkę masz źle ustawioną, bo najprawdopodobniej zbyt dużo/mało gazu podaje i sonda lamda wariuje... oczywiście przyczyny mogą być inne, ale to nie takie proste sprawdzić na tych danych które podałeś... Jeżeli twoja oma jest mułowata na gazie to może zbyt mało gazu dostaje, a może zbyt dużo?? Ciężko to sprawdzić, bo może też parownik być stary... Lepiej jedź do gazownika, bo napewno nie powinna się zapalać jeśli instalacja jest pożądnie wyregulowana...chyba że to najtańsza bez komputera i olewa sobie sygnały z sondki lambda-napisz coś więcej... |
Tylda111 Frontera Sport RS 2 ... Konin | 2004-07-04 13:20:59 po prostu nie masz emulatora sondy lamda
to ze sie swieci to sie nic nie dzieje.Ja mam to samo. Jak nie chcesz zeby sie swieciła to trzeba założyć emulator koszt to ok 450zł. Ale czy warto???? chyba nie spalanie ci spadnie z 0,5l i to wszystko. PZDR |
schoott piła | 2004-07-04 17:47:31 tak,to najprostsza instalka,bez komputera.na gazie troche słabsza,ale to chyba normalne(tak mi sie wydaje).w mieście pali ok.14-15 l.gazu.poza tym nic sie nie dzieje.chodzi prawidłowo.pali na zawołanie.jezeli chodzi o parownik to był wymieniony na lovato.
musze dodac ,że instalka była montowana w holandi przez opla.co prawda została z nie tylko butla 85l. i pare innych cześci. pozdrawiam. |
Tomi20SE Opel Omega A Lublin | 2004-07-05 09:12:54 ...no to sam masz odpowiedź...
Jeździj więc dalej o ile kontrolka przy rozruchu się nie zapala (na benzynce) PS Jest możliwość podpięcia zamiast sondki dzielnika napięcia z 2 rezystorków i wyrególowania napięcia tak by komputer myślał, że zawsze spalanie ma super... Sam tak zronbiłem i wsio is ołkej, a komputerek oszukany i nie zapala CHECK ENGINE-Sprytne co?? |