Kołowy zbiornik w pionie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie, są tacy co tak mają i im działa, mnie nie chcą tak zamontować, prosze o zgłoszenia osób, ktore mają zbiornik kołowy w miejscu koła zapasowego ustawionego pionowo!

Instalowalem niedawno gaz i też kombinowałem z butlą toroidalną stojącą pionowo. Zakład montujący gaz oferował mi coś takiego ale, są to małe zbiorniki podobno max 40-45 litrów (nie pamiętam dokładnie), droższe od zwykłego toroida o jakieś 150-200 pln. Obawiam się, że w dniu dzisiejszym może być problem ponieważ nie widziałem takich zbiorników w ofercie np: STAKO (www.stako.pl), ale poszukaj może coś znajdziesz.
Prawdopodobnie nie było popytu na tego typu zbiorniki i producenci nie mają ich teraz w ofercie.
Podaję tel. do zakładu gdzie proponowali mi taki zbiornik 22 6851816.

pozdro
3

z tego co wiem to są zwykłe toroidalne zbiorniki tylko z innym zaworem (inny kąt), a droższe są o około 50zl od toroida leżącego.

Według mnie jednak torid stojący to złe rozwiązanie, bo zajmuje dużo miejsca, chyba, że w oryginale koło zapasowe jest w pionie.

Takie zbiorniki sa dostepne od niedawna w stako, do terenowek, kosztuja jednak ch... duzo, nie pamietam ale cos mi sie obilo o biurko ze pare tysiakow, ale za to z wielozaworem
Pozdrawiam