Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-07-07 21:39:24 Kup nowa głowiczke koszt 6,50 ze srubami w aso.
Zdejmujeszbelke - 4 sruby na klucz 13 i odkrecasz poduszke silnika - klucz 17. Silnik trzymaj na podnosniku. Sprawdź czy ci hałasuje - mozliwe ze sie zblokował wentylator - wtedy troche roboty...... Mi po prostu pasek stary zblokował sie - złe ustawienie srub i dlatego zatrzymało i wyrwało szpilki... - za mocno naciagnałes. Kluczem 19ie odkrecasz srubke na alternatorze z przodu i sciagaczem - ja mam taki duzy 3 ramienny wycigasz głowiczke - tak to sie nazywa .... Mozna próbowac śrubokrętami 2oma ale potem i tak skoczysz po sciagacz ..... Wkładasz nową - uwazaj na bolec zakrecasz kluczem 19 ką ...... Regulujesz naciag, zakrecasz belke i jazda. Aha sprawdż w jakim stanie masz pasek - pro forma mozesz zmienić.... Robiłem to ostanio 3 razy - raz przez wentylator , raz zmieniajac alternator , a ostanio wyrwało śruby..... aha ja mam głowiczke z włocha - śruby o wiele mocniejsze !!!! |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-07-07 21:58:04 no bez przesady chyba wentylator by tak nie przystopowal zeby az scielo szpilki, predzej chyba pasek by sie zaczal slizgac
u mnie w kancie jak zatarla sie pompa wodna to taktak sie pasek zaczal slizgac ze smierdzialo jak na upalaniu opon ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-07-07 22:00:14 SAMAEL a wiesz co vili mówił jak 1szy raz odkrecalismy głowiczke ???
Ze niemozliwe ale jednak zastopował i bum ...... Dziwne to zycie nie ![]() |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-07-07 22:31:25 Dziekowa zza pomoc. jak rozumiem glowiczka siedzi na jakims klinie ? |