MotoNews.pl
9 Problemy z zapalaniem na benzynie po rozgrzaniu silnika. (55930/0) - PT

Problemy z zapalaniem na benzynie po rozgrzaniu silnika.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.
Mam osprzęt Romano, elektronika Agnes 2000 II-generacji, mixer Landi Renzo. Jak silnik jest zimny to zapalanie na benzynie następuje od szarpnięcia rozrusznikiem. Gdy tylko się rozgrzeje muszę rozrusznikiem kręcić z 6 razy. Gazownik mówił że się zalewa i że to normalka. Ponieważ jest pyskaty i głupi więc nie potrafi usunąć tej wady przez 2 lata.
Czy to prawda o zalewaniu?
Ktoś mi powiedział, że problem jest w mixerze albo przepustnicy że nie zamyka dopływu gazu przy gaszeniu. Prościej nie umię tego opisać.
Po za tym instalacja pracuje bez zarzutu. Pali mi 10 litrów przy silniku 1,4 (chyba za dużo) regulacje nie pomagają. Elektronika Agnes włącza się po 10 sek. powyżej 2000 obr., nie mam podłączonego czujnika temperatury.
Gdzie można znaleźć kontakt do producenta Agnes (gdzieś Pn-W Polski ?).
Jak będzie potrzeba więcej danych to dam odpowiedź.

O jakim aucie wogóle jest mowa?

Cytat:
2004-07-13 17:16:22, AAAlek pisze:
... Jak silnik jest zimny to zapalanie na benzynie następuje od szarpnięcia rozrusznikiem. Gdy tylko się rozgrzeje muszę rozrusznikiem kręcić z 6 razy. Gazownik mówił że się zalewa i że to normalka. Ponieważ jest pyskaty i głupi więc nie potrafi usunąć tej wady przez 2 lata.
Czy to prawda o zalewaniu?
...

Wielu ludzi ma problemy z odpalaniem na ciepło włąśnie z powodu zalewnia gazem. Dobrze jest wtedy odpalać od razu na gazie, a nie na benzynce.

Nissan Almera 1,4 z katalizatorem (ale to norma).
W przełączniku nie mam takiej opcji aby zapalać na gazie.
Dlatego szukam jakiegoś kontaktu schematu do Agnes 2000.

Czy ten problem z odpalaniem na benzynie przy ciepłym silniku jest do usunięcia.
Z tego co usłyszałem od gaziarza i znalazłem na Landi to mixer pasuje do silnika 1,4 i 1,6 litra (???).

Nadmienię że od razu po montażu instalacji byłem 5 razy na powtórnych ustawieniach i regulacjach bo leciał mi czarny dym z wydechu (ale to przy benzynie)

Totalna załamka.

Poprzednio montowałem instalację do Nissana Micry na gaźniku i żadnych hec nie miałem (instalacja Landi Renzo)

Nissan Almera 1,4 z katalizatorem (ale to norma).
W przełączniku nie mam takiej opcji aby zapalać na gazie.
Dlatego szukam jakiegoś kontaktu schematu do Agnes 2000.

Czy ten problem z odpalaniem na benzynie przy ciepłym silniku jest do usunięcia.
Z tego co usłyszałem od gaziarza i znalazłem na Landi to mixer pasuje do silnika 1,4 i 1,6 litra (???).

Nadmienię że od razu po montażu instalacji byłem 5 razy na powtórnych ustawieniach i regulacjach bo leciał mi czarny dym z wydechu (ale to przy benzynie)

Totalna załamka.

Poprzednio montowałem instalację do Nissana Micry na gaźniku i żadnych hec nie miałem (instalacja Landi Renzo)

a może to lambda albo przepływka?

też coś podobnego miałem w Espero 1.5 16v, zagazowałem 3 miesiące temu. Na gazie chodził pieknie, nawet po spaleniu 6,5 litra gazu na trasie, pojechałem do majstrów czy aby wszystko wporządku - to się śmiali . Natomiast zaczeły się problemy z bęzyną, jak się nagrzał to gasł albo niechciał zapalić.
Bujałem się z problemem 2 miesiące - czytałem wszystkie posty w necie na ten temat - wymieniłem filtr paliwa 2 razy - rozkręcałem co się dało - grzebałem - kurwowałem przy tym za wszystkie czasy.
Wyjołem na koniec pompkę paliwa, która pracowała !!! po teście okazało się że się owszem kręci ale nie robi ciśnienia.
Kupiłem nową , złożyłem ...........
i odetchnąłem z ulgą
Mogłem wreszcie spokojnie napić się piwa

Cytat:
Wyjołem na koniec pompkę paliwa, która pracowała !!! po teście okazało się że się owszem kręci ale nie robi ciśnienia.
Kupiłem nową , złożyłem ...........
i odetchnąłem z ulgą
Mogłem wreszcie spokojnie napić się piwa

Tak się nie raz zdaża, bo niekiedy jest tak podłączona pompka paliwa, że pracuje nawet gdy jedziemy na gazie, i (nie wdając sie w szczegóły) szybciej sie zużywa.

Pozdr.
Gryzzly