| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wiktor_ galant Kielce | 2004-07-07 00:00:55 jakos mi sie wydaje że to peknieta sprężyna, sprawdz czy ten cieki zwój niejet peknięty obstawiam na 90 % że tak |
piotr-ek | 2004-07-07 07:15:22 A ja jeżdżę sobie na pękniętych sprężynach i git |
Janow signum1.9/corsa1.4Si Kraków | 2004-07-07 17:57:00 Kurcze.. właśnie nie...
Kiedyś mi stukało troche słabiej, potem jeździłem na pekniętej lewej sprężynie i zapomniałem o stukaniu. Niedawno wymienilem lewą sprężynę, tył się podniósł i znowu stuka Wejde pod auto i popatrzę.. moze guma pod sprężyną pękła? |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-07-07 19:41:10 no ale jednego nie rozumiem...dlaczego wymieniles tylko jedna sprezyne..?? |
piotr-ek | 2004-07-08 07:29:08
Ale moje są pęknięte u samego dołu, odpadł kawałek pierwszego zawijasa. |
![]() BOJKOT espero Marki | 2004-07-08 12:40:32 cześc,
jak w temacie sprężyn ale tak obok tematu. Mam spręzyny wzmocnione (ponoć) ale krótsze niż zwykłe. Przy obciążeniu wydajemi się że koła obcierają o nadkole. Co z tym zrobić 1) czy można rozciagnąc takie spręzyny 2) zakupić gumy na spręzyny są na allegro za 35 zł 3) coś innego Poza tym pytanko mam okropnie skrzypiący pedał sprzęgła na pierwszym i drugim biegu (tzn jak samochód trochę pojeździ w mieście na poczatku jest cisza) - czy można to wmiarę bezbolesnie usunąc czy też trzeba ingerować mechnicznie. Prosze o rade PZDR Bojkot |
Janow signum1.9/corsa1.4Si Kraków | 2004-07-08 17:36:07 No i wiem co mi stukało.. nikt nie zgadł.. ja też nie przypuszczałem Byłem dziś wyważyć kółka (to a propos wątku o trzęsieniu kierownicą 11-120) Kazałem sprawdzić przy okazji czy sprężyna i amortyzator całe... nie minęła chwila i słyszę: Rany boskie, panie chodź pan tu! Facet łapie za koło i szarpie.. koło chodzi osiowo na łożysku prawie 1 cm na obwodzie !!! Co ciekawe 2 tygodnie temu wymieniałem łożysko!! Klapsik, który mi wymieniał łożysko źle skasował luz Łożysko na szczęście przeżyło. Luz został został skasowany również z drugiej strony (tam był w sumie mały) i nastała cisza !!! ufff Tera sie tuką tylko plastiki tapicerki, ale i to kiedyś zwalcze. O efektach wyważania w innym wątku |