| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Greg_OR Omega C 3.0 V6 Wrocław | 2004-07-04 11:38:03 Witam klubowiczów i forumowiczów po wielu miesiacach w końcu... jeszcze pare miesięcy wcześniej byłem gotów nabyć jakiegoś kompakta i parę razy byłem już zdecydowany ale jakoś los... nie chciał los łaskawy przyprowadził mnie na to zacne forum! Omesia niestedy (jak widac w profilu) w stanie żałosnym i ciagle jeszcze w szpitalu, przeszczep dachu, drzwi, maski i błotnikow to opważna operacja Wiem, że jest tu wielu przeciwników zciągania takich kalek, ale... urzekło mnie w niej to, że ma wszystkie poduchy ok, nie poprzestawiany kręgosłup (geometrię) i bardzo mały przebieg - 52kkm a do tego wiek młody - 12'00 i bardzo przystępną cene - 3800 E - to chyba jest uczucie od pierwszego... Forum i stronkę czytam więc już od ok 3 tyg. i wkońcu (kiedy widać już termin przywrócenia omy do życia - jakieś 2 tyg) postanowiłem się odezwac Po tutejszej lekturze potwierdziły się moje przeczucia, że to właśnie TO autko, tymbardziej mi żal, że nie będę mógł pojawić się w Sobieszewie bo w tym samym czasie mam zlot FFS (forum fanów symulatorów), jestem tam odpowiedzialny za parę spraw i nie mogę jak i nie chcę tego zmieniać. Mam jednak nadzieję, że na następnym party mnie nie zabraknie Jeśli ktoś byłby zainteresowany szerszą historią mojej omy to chętnie opisze jej stan i przedstawie kosztorys i prebieg napraw, co prawda koszty się powiększyło o ok 3k PLN (będzie gdzieś 38k, bez ubezpieczenia i rejestracji) to dalej wierzę, że warto było 'zaszaleć' ------ uff jak na pierwszy raz to juz chyba za dużo was zanudzam wiele pytań mnie męczy ale pomalutku.... regulamin i FAQ oczywiscie przeczytany, z góry dzięki za przychylne przyjęcie - z tego co tu widze to raczej reguła ----- no już dosyć pozdrawiam wszystkich Gregor |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-07-04 12:04:02 łojezusicku, co jej się stało?
... powodzenia przy doprowadzaniu do stanu zwanego igielnią |
ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2004-07-04 12:44:48 Witam witam,
Ale biedactwo pozdr |
_Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2004-07-04 18:21:49 Witam witam i serdecznie pozdrawiam ![]() |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2004-07-04 18:30:47 Witaj
I rzyczę Ci powodzenia w doprowadzaniu Omki do stanu używalności . |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2004-07-04 22:25:32 witaj w gronie zarażonych "omegozą" 2 tygodnie to już niedługo, więc radość z użytkowania bestii już niedługo Cię dosięgnie |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-07-04 23:19:28 Hej.
Zmien opis na Oma C MV6, oczywsicie jesli chcesz. Kazdy bedzie widział o occhodzi |
DrA ![]() eS ... | 2004-07-04 23:25:41
A ja proponuje Omega 2000 3.0 24V... bedzie najdokladniej... bo ani to C ani MV6 A tak wogle to dzien dobry |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-07-04 23:41:18
Nie chciałem aby się kolega rozwodził więc pomyślałem, że jak skróci do oma C MV6 to wystarczy. Twoja propzycja odpada za długa, może tak "O.2.3.V.24V"? |
DrA ![]() eS ... | 2004-07-05 08:47:26
Jak go zwal... wazne, ze wersja nierozrusznikowa |
jarn LOB SYMPATYK Omega MV6 Białystok | 2004-07-05 11:09:52 Witaj!
Tylko, żeby Ci wszystko dobrze zrobili! Pilnuj! |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-07-05 11:10:11 A chciałem być miły dla nowego Jak widać twa propozycja jest napiętnowana (przezemnie), kolego nowy. Nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić rundkę wokół omesi, ogladnąć to i owo, i wstawić w podpisie np. to Omega 2.0 gas Wtedy nie będę się czepiać... (tacy jak ja, że pomyliłeś opisy swej besti, tym razem tylko ja). Do znaczków Omega 2.0 gas, dojdziesz prędzej czy póżniej i zobaczysz, że to jedyne słuszne rozwiązanie (i bez żadnych podtekstów). Co wcale nie oznacza, że nie będę Cię lubił [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2004-07-05 12:24:55 ] |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2004-07-05 11:12:27 [ wiadomość edytowana przez: urg dnia 2004-07-05 13:45:42 ] |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-07-05 11:33:45 Tak gwoli wyjasnienia
"swoim zbójeckim sposobem zprpoponowełem skrócenie opisu do i tak nierealnej nazwy".I tak to powinno zostać odebrane. Tzn, że byłem niemiły (ukrywając to) dla nowego kolegi. [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2004-07-05 12:24:04 ] |
Greg_OR Omega C 3.0 V6 Wrocław | 2004-07-05 13:23:35 dzieki za przyjęcie (jakby nie było - bardzo miłe, Piotrze dopiero wgryzam sie w temat wiec wybaczcie mi pomyłki i błędy, w książce servisowej stoi jak byk Oma Elegance 3.0 V6 to MV6 to nie wiem z kąd mi sie wzięło - było tak chyba w ogłoszeniu, sorki za zamieszanie, Lekture forum przerwalem na razie na 21 zakladce, hehe, nie czytalem wszyskiego, nie, ale pare wątków, jak np 'Omega Travel', kawal dobrej zabawy ale do rzeczy - cały czas szukam i nie mogę znaleźć dokładnego info jakie to 'tysiące elementów' zmieniło się w omie 2000? jeśli możecie jakiś link podrzucić albo naprowadzić, wiem na razie tylko, że z dostępnością i cenami części to jest makabra, generalnie to co jest inne niż w B to albo nie ma albo 2x droższe! dlatego do tej pory np. nie mam jeszcze lusterek a koszty zaczynają mnie trochę dołowac, całe szczęście, że widać już koniec prac i 'cel uświęca środki' z rzeczy namacalnych zmieniło się wnętrze a przedewszytkim środkowa konsola (sterowanie klimy) i też nie wiem gdzie znaleźć do tego opis (całą instrukcję zamieszczoną na stronce przeleciałem oczywiście od deski do deski) w związku z tym moje pierwsze nieśmiałe pytanka: jak wyżej czyli gdzie szukac info na temat zmian w omie'00 i gdzie info na temat wersji wyposarzen i modeli (czyt. czym sie różni 'zwykłe' 3.0 od MV6) pozdrawiam -------- ps opis i przebieg napraw zamieszcze w odzielnym wątku (w głównym dziale forum, tak?) ale już po pierwszym kontakcie z uzdrowioną ------- [edit] ps2 tak czy inaczej mam zamiar wszystkie znaczki z klapy tylnej zjąć [ wiadomość edytowana przez: Greg_OR dnia 2004-07-05 13:59:07 ] |
DrA ![]() eS ... | 2004-07-05 14:30:56
aaaa... w zyciu bym na to nie wpadl
a to ch*je A wracajac do nazwy bolidu. Jest to niewatpliwie Omega, model 2000, silnik 3.0V6. I rowniez niewatpliwie nie jest to model MV6 gdyz w roku 2000 nazwy tejze nie stosowano. A jak go kolega nazwie to tylko kolegi sprawa. Auto jest bardzo fajne, z jedynie slusznym silnikiem i conajwazniejsze MANUAL a nie jakis aftomatyczny dupowoz. Trzymam kciuki za skuteczne doprowadzenie go do ladu i zrobienie kolejnego EVO Killera. |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2004-07-05 14:40:33
Po co aż taki radykalizm? Polecamy wersję następującą (klapka wlewowa zależnie od dostępnych materiałów) ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec [ wiadomość edytowana przez: urg dnia 2004-07-06 10:05:49 ] [ powód edycji: kasacja bmp ] |
alicia LOB MODER | 2004-07-05 14:56:27
i zaraz dostaniesz w łeb |