Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() -RIPPER- Daewoo Espero Łódź | 2004-07-08 14:49:48 Pytanie jak w temacie czyli Czy moj wskaznik paliwa i lampka rezerwy sa "inne". Ja nie bylem i narazie nie jestem z tych co do pelna tankuja, a teraz to mam w co lac ![]() ![]() ![]() Pozdro |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-07-08 14:56:27 Co do rezerwy trudno mi sięwypowiedzieć, bo latam na gassie, a poza tym forumowicze "nastraszyli" mnie spaloną pompą, więc staram się tankować od razu jak tylko mrygnie. A zaczyna mrugać troszkę poniżej grubej krechy. Tankuję wtedy zawsze za 5 dych, czyli 12, 13 literków i wskazówka idąc powoli, bo powoli, ale sięga pierwszej cienkiej kreski. |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-07-08 14:56:38 A mój jest jeszcze bardziej inny ![]() Lampka zaswieci sie i owszem tak ok 7L, ale po wyłączeniu zapłonu i ponownym odpaleniu juz się nie świeci ![]() I co Wy na to? Jeszcze sobie nie zapomniałem o tankowaniu Pb aleróznie to bywa ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i nie martw się tym PS. A moje CC900 paliło 6L ![]() |
![]() Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2004-07-08 15:25:44
Masz jak najbardziej normalny wskaźnik. Działa on nieliniowo i mniej opada (podnosi się) w dolnym zakresie skali, a bardziej w górnym. Gdybyś lał od czasu do czasu do pełna, to byś to zauważył. Od górnej kreski wskazówka spada dość szybko, by przy dolnej wyraźnie zwolnić. W ten sposób właściciel Esperaka jest zadowolony, że wreszcie spadło mu zużycie paliwa ![]() Niestety jest to wniosek mylny. Zużycie paliwa bez zmian. Ciągle za duże ... |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-07-08 16:34:33 A czy ktoś wie dlaczego moja lampka nie zaświeca sie ponownie?
![]() W zasadzie mi to nie przeszkadza, ale tak z ciekawości pytam. |
![]() Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2004-07-08 17:19:15
No to pytanie dodatkowe. Czy próbowałeś dalej jeździć na rezerwie po tym pierwszym zaświeceniu się lampki ? Bo gdybyś nie zatankował to na pewno by się włączyła kolejny raz i może znów zgasła, ale jakbyś już miał paliwa ok 4 - 5 l to powinna się świecić na stałe i nie gasnąć. |
![]() Raku Daewoo Espero 1.5 GLX Jastrzębie Zdrój | 2004-07-08 17:27:38 Z kontrolką rezerwy chyba w każdym esperza są jaja i nic się na to nie poradzi u mnie było podobnie raz się świeciła czasem nie. Ja już mam problem z głowy zamontowałem gaz teraz staram się tylko utrzymać wskazówke na 1/2 skali żeby pompy nie spalić. |
![]() -RIPPER- Daewoo Espero Łódź | 2004-07-08 20:01:19 Wam sie chociaz zapala mnie mrugala jak juz naprawde balem sie jechac. Znaczy tak jak pisalem 130km na 13-14litrach a ona mrugala... chyba jak sie bede nudzil to poprostu spuszcze i zobacze ile naprawde zostalo... |
![]() Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2004-07-08 22:59:51 Albo zatankuj do pelna na dobrej stacji i odejmij od 50 ![]() Pozdr Jadzwin |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-07-09 12:35:21
|