| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-03-09 22:28:53 tez tak mam.. i nie wiem co to... nawet sie nie interesowalem tym jeszcze, nawet zauwazyłem ze przy wlączonych swiatłach i nacisnieciu hamulca ,przygasają mi przednie swiatła. Mam nowe aku.. ładowanie w porządku. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-03-09 22:59:21 No to ja też się przyłączę, bo zauważam dość wyraźnie przygasanie świateł przednich przy naciśnięciu hamulca. Aku w porządku, alternator wymieniony jakieś pół roku temu. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-03-09 23:01:42 Sprawdźcie masę aku i głowne przewody prądowe.
Chociaż... zd srugiej strony nasze esperaki wchodza juz w taki wiek, kiedy suma oporów na utlenionych złączach daje taki efekt. Jak w sraluchach które mają albo kierunki albo światła stop |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-03-10 10:34:22 Dokładnie , główną przyczyną przygasania świateł , spadaniu obrotów przy wciskaniu np. hamulca jest słaba masa na 99%.
Rozłaczyć (odkręcić) oczyścić, zabezpieczyć i sprawdzić |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-03-10 10:37:05 No dobra, a mógłby ktoś łopatologicznie i zbiorczo objaśnić gdzie sprawdzić, rozłączyć, oczyścić i zabezpieczyć |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-03-10 14:30:56
wersja I 1. otworzyć maskę 2. podumać 3. zamknąć maskę 4. pojechać do mechanika wersja II 1. j.w. 2. znależć akumulator (taka duża skrzynka z prawej strony) 3. znaleźć kabel "-" to nie ten z czerwoną klemą. Zdjąć klemę. 4. znaleźć miejsce w którym ww kabel jest przykręcony do nadwozia 5. odkręcić kabel od blachy 6. przeczyścić styki, obejrzeć kabel na okoliczność załamań, śniedzi itp. 7. złożyc wszystko do kupy 8. jak nie zadziała to goto wersja I |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-03-10 14:34:23
I co? Mam rozumieć że to jedyny punkt masy? |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2006-03-10 15:22:18 jest jeszcze z tyłu pod plastikiem, i na alternatorze bale tm to raczej sniedz nie dotarla |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-03-10 20:08:07
Oczywiście że nie. Masą jest cała karoseria. Ale to jest "masa mas" Czyli miejsce od którego trzaby zacząć poszukiwania. Alternator jest zmasowany do silnika mocowaniem - odpada. Może sprawdź jeszcze (tylko nie wiem gdzie jest) masę silnik- nadwozie. Powinna być taka gruba miedziana taśma. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-03-10 21:46:57
To akurat nie ma nic wspólnego ze sobą. Jak siedzisz na syntetycznej tapicerce w syntetycznych gaciach i spodniach gromadzisz na sobie ładunki wzgldem karoserii i przy dotknięciu metalowej części kopie. Żeby tego uniknąć wysiadającnajpierw stawiaj noge na ziemi a potem dopier łap za drzwi. Albo zmień spodnie. Jak jeżdżę w jeansach nigdy mi się to nie zdarza. |