MotoNews.pl

Climatronic by FSO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szanowni klubowicze!
Szukałem tego tematu w archiwum ale nie dane mi było znaleźć czegoś co pomoże mi rozwiązać mój problem. Mam problem z moim Climatronikiem - padło mi otwieranie szyby kierowcy. Najpierw jakoś jeszcze chodziła przeskakując o kilka ząbków, potem wiecej zgrzytała niż otwierała, a teraz kręcenie już nic nie daje- cos przeskakuje po ząbkach i tyle. Zdjąłem poszycie drzwi...i nic mi to to nie dało...nie wiem jak mam się dostać, nie wiem co się dzieje z mechanizmem bo go nie widzę. czy ktoś z sznownych klubowiczów się nad tym tematem już doktoryzował? Czy lepiej jechać do warsztatu niech robią...i zrezygnować z wakacji(ach ta kasa!). Jestem z Wrocka...czeka mnie 1300 km po naszym pięknym kraju- bez klimy padnę! A może jest jakiś klubowicz Wrocławianin chętny do wspólnej babraniny?
Pozdrawiam czekam na pomoc!
Maciej

Myślałech że masz klimę a ty szyby nie możesz otworzyć

mack - poszukaj rozwiązania w temacie :

Szyba przednia drzwiowa

Dzięki za dobre intencje...ale wszyscy maja problem z prowadnicami. U mnie szyba zjeżdżała leciutko i łatwo szła do góry. Nie wchodziła tylko w uszczelkę więc dokręcałem zawsze na siłe...i coś padło. przy kręceniu korbką szyba zjeżdża w dół bez problemów- do góry słychać terkotanie...macie jeszcze jakieś pomysły..może schemacikmechanizmu unoszenia szyby?
PZDR
Maciej

Prawdopodobnie kolega ma zrąbany mechanizm (wymontować stary i zamontować nowy) nic nie doczytałem się iż kolega ma elektryczne szyby, jeżeli standartowy to nie ma żadnej filozofii, nawet taki głąb jak ja sam sobie wymieniłem, oczywiście mowa o Polonezie (bo też nie doczytałem jaki masz bolid). cena mechanizmu podnoszenia szyby przedniej (ŁÓDŹ) 75 zł .

[ wiadomość edytowana przez: SCHIL dnia 2004-07-20 17:53:58 ]

Cytat:
2004-07-20 17:31:07, mack_murarz pisze:
Dzięki za dobre intencje...ale wszyscy maja problem z prowadnicami. U mnie szyba zjeżdżała leciutko i łatwo szła do góry. Nie wchodziła tylko w uszczelkę więc dokręcałem zawsze na siłe...i coś padło. przy kręceniu korbką szyba zjeżdża w dół bez problemów- do góry słychać terkotanie...macie jeszcze jakieś pomysły..może schemacikmechanizmu unoszenia szyby?
PZDR
Maciej

ja sie domyslam co ci padło i niestety zalecam wymiane bo można to naprawić ale za momet ci padnie bo nie jest ona przystodowana do pzrenoszenia dużych sił (wkrecanie na siłe)

mnie też szyba chodzi lecutko w prowadnicach i mechanizm jako taki tez niełe chodził ale jak złożyłem go do kupy to klinuje mi sie (przekrzywia) szyba bo to własnie jest urok szyb w polonezie

a tak apropo tematu ktos cos wie na temat climy w poldku?? pomysł rzekłbym eee... oryginalny.. ale cyz od wykonania i za jaką kase?

Cytat:
2004-07-21 00:20:36, vespereq pisze:
a tak apropo tematu ktos cos wie na temat climy w poldku?? pomysł rzekłbym eee... oryginalny.. ale cyz od wykonania i za jaką kase?

Też było o tym sporo na forum - wpisz w wyszukiwarkę hasło klimatyzacja > wybierz zakres wszystkie pojawią się 3 tematy - miłej lektury